Έχεις άγχος; Να πώς θα χαλαρώσεις άμεσα!

4 εύκολοι τρόποι για να δώσεις τέλος στο στρες τώρα.

04.08.2020

εχεις διαβασει

Γιατί έχεις καθυστέρηση; Αιτίες που φαντάζεσαι κι άλλες που δεν έχεις σκεφτεί!

Αν αυτή τη στιγμή που διαβάζεις το συγκεκριμένο άρθρο είσαι αγχωμένη και αναζητάς άμεσες διεξόδους τότε συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω. Αλλά ακόμα κι αν δεν είσαι, κράτα post-it στην οθόνη του υπολογιστή σου. Θα το χρειαστείς!

Κάνε μία βόλτα

Η γυμναστική θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα άμεσα, αφού κατά τη διάρκεια της άσκησης απελευθερώνονται ενδορφίνες. Μία βόλτα θα σου χαρίσει τα ίδια οφέλη με τη γυμναστική, bonus θα έχεις την ευκαιρία να πάρεις τον χρόνο σου και να δεις μία αγχωτική κατάσταση από άλλη οπτική. Προσκαλώντας κι έναν φίλο σου θα έχεις ακόμα μεγαλύτερη υποστήριξη.

Πάρε μία ανάσα

Αν δεν έχεις τον απαιτούμενο χρόνο για να πας βόλτα, μπορείς να νιώσεις καλύτερα παίρνοντας μερικές βαθιές αναπνοές. Το καλύτερο; Μπορείς να το κάνεις οπουδήποτε, οποτεδήποτε.

Κάνε ένα πνευματικό «διάλειμμα»

Ξέκλεψε μερικά λεπτά, χαλάρωσε και φαντάσου να βρίσκεσαι σε ένα ήρεμο μέρος, κάπου που αγαπάς πολύ. Με λίγη εξάσκηση, θα βρεις κι εσύ το “happy place” σου, στο οποίο θα μεταφέρεσαι νοητά κάθε φορά που χρειάζεσαι άμεση χαλάρωση.

Επαναπροσδιόρισε την κατάσταση σου

Αν καταφέρεις να δεις την κατάσταση λίγο διαφορετικά, ίσως μπορείς να την τοποθετήσεις σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, από μία διαφορετική οπτική γωνία και με λιγότερο στρες.

Διάβασε επίσης: Άγχος ή στρες; Μήπως τα μπερδεύεις μεταξύ τους; Ποιο σε ταλαιπωρεί και τι μπορείς να κάνεις

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

Best of network

#shapegreece