Επιτυχημένη σχέση: Το μυστικό δεν είναι ο έρωτας ή το σεξ

Ιδού τι λέει η έρευνα.

21.06.2020

εχεις διαβασει

Επιτυχημένη σχέση: Το μυστικό δεν είναι ο έρωτας ή το σεξ

Θα πίστευες ποτέ ότι το (καλό) σεξ και ο έρωτας δεν είναι τα βασικά στοιχεία που θα κρίνουν μια επιτυχημένη σχέση; Αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα του Πανεπιστημίου British Columbia ανατρέποντας πολλά από τα ταμπού που, ενδεχομένως, είχες για τις μακροχρόνιες σχέσεις.

Σίγουρα το σεξ και η αγάπη ορίζουν μια επιτυχημένη σχέση, ωστόσο η εν λόγω έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα παντρεμένα ζευγάρια που παραμένουν μαζί για πολλά χρόνια, βασίζονται στη φιλία που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους.

Αν και στην αρχή μιας σχέσης το σεξ παίζει σπουδαίο ρόλο, όσο περνά ο καιρός αυτό που «δένει», πραγματικά, ένα ζευγάρι είναι η φιλία που αναπτύσσεται ανάμεσα τους.

«Η ουσία βρίσκεται στο να βλέπεις τον άνθρωπο σου σαν τον καλύτερο φίλο σου», εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Dr John Helliwell, τονίζοντας πως απαιτούνται ώρες συζήτησης, “μυστικών” και κοινού γέλιου για να καταφέρει ένα ζευγάρι να αναπτύξει μια φιλία που θα πάει τη σχέση τους σε άλλο επίπεδο».

Την επόμενη φορά που θα δεις ένα αγαπημένο ηλικιωμένο ζευγάρι και θα ευχηθείς να ζήσεις κι εσύ κάτι αντίστοιχο, θυμήσου αυτό το άρθρο!

Διάβασε επίσης: Οι επιστημονικές συμβουλές για ευτυχισμένη σχέση ΔΕΝ είναι ό,τι περίμενες!

 

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

Best of network

#shapegreece