Λειτουργική ρινοπλαστική: Ρωτήσαμε την ειδικό και έχουμε τις απαντήσεις

Ρωτήσαμε τη δρα Ειρήνη Μάντζαρη για την πρακτική πλευρά μιας επέμβασης στη μύτη και τι έχει αλλάξει.

ρινοπλαστική istock

Συνεργάστηκε η δρ Ειρήνη Μάντζαρη, MD, PhD, διευθύντρια Τμήματος Λειτουργικής Ρινοπλαστικής Κλινικής "Ιασώ" (orlplastic.gr)

Σήμερα, που το "ευ ζην" αποτελεί στόχο για όλους μας, η λειτουργική ρινοπλαστική είναι η πλέον δημοφιλής αισθητική επέμβαση. Ο ρόλος της είναι διττός: λειτουργική αποκατάσταση της αναπνοής από τη μύτη και ενίσχυση της φυσικής ομορφιάς του προσώπου, φέρνοντας σε αυτό την αρμονία των "ιδανικών αναλογιών".

Τα νεότερα δεδομένα 

Η σύγχρονη λειτουργική ρινοπλαστική στοχεύει στη μοναδικότητα του κάθε προσώπου. Η "πλαστική-γαλλική μυτούλα" ανήκει πλέον στο παρελθόν, δίνοντας τη θέση της στα πιο φυσικά αποτελέσματα που επιτυγχάνονται μέσω μιας πλούσιας φαρέτρας χειρουργικών τεχνικών. Επιπλέον, η σύγχρονη λειτουργική ρινοπλαστική, παρότι πάντα χειρουργική πράξη, αποκτά πλέον μια νέα φιλοσοφία: Είναι πιο συντηρητική, ελαχιστοποιεί το χειρουργικό τραύμα και έχει ως πρώτο στόχο τη στήριξη και την ενίσχυση των ιστών παράλληλα με τη σμίλευση της μύτης. Τι σημαίνει αυτό; Σύντομη αποθεραπεία και μια μύτη καλλίγραμμη, που αναπνέει καλύτερα από πριν, χωρίς να χάνει τη στήριξη και τη δυναμική της με το πέρασμα των ετών.

Τι να γνωρίζω πριν αποφασίσω μια επέμβαση ρινοπλαστικής

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και η επιστροφή στο σπίτι γίνεται την ίδια ή την επόμενη ημέρα. Η μετεγχειρητική πορεία δεν είναι επώδυνη και περιλαμβάνει αρκετά απλές οδηγίες με στόχο τη γρήγορη αποκατάσταση των ιστών και τη σύντομη επιστροφή στην καθημερινότητα, σταδιακά, ώστε να αποφευχθούν κακώσεις της περιοχής.

Διαβάστε Επίσης

δσδΠώς εξασφαλίζεται το καλύτερο μετεγχειρητικό αποτέλεσμα;

Είναι απαραίτητο να θυμάται κανείς ότι η λειτουργική ρινοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση και εκτελείται από άνθρωπο και όχι από υπολογιστή. Αυτό σημαίνει πως οι στόχοι χειρουργού και ασθενούς πρέπει να είναι ρεαλιστικοί και να βασίζονται στη σωστή προεγχειρητική εκτίμηση της ανατομίας της μύτης καθώς και της ποιότητας των ιστών (δέρμα, χόνδροι, βλεννογόνος, οστά).

Μια συμβουλή πριν από την τελική απόφαση

Η ανάπτυξη σχέσης εμπιστοσύνης και άριστης συνεργασίας μεταξύ χειρουργού και ασθενούς θα απλοποιήσει συνολικά τη διαδικασία πριν και μετά το χειρουργείο, θα διώξει μακριά κάθε άγχος και θα οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i