Η ELPEN στηρίζει την κλινική έρευνα για το ισραηλινό φάρμακο κατά της COVID-19

Ένα από τα θετικά της πανδημίας ήταν η εγρήγορση της επιστήμης και της φαρμακοβιομηχανίας ώστε να βρεθούν γρήγορα θεραπείες.

υγεία istock

Η ELPEN χρηματοδοτεί κλινική μελέτη, φάσης ΙΙ, που βρίσκεται σε στάδιο αξιολόγησης από τις ρυθμιστικές αρχές και έχει στόχο τη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας φαρμάκου που αναπτύχθηκε στο Ισραήλ για τη θεραπεία έναντι του κορονοϊού.

Στόχος: Η καινοτόμος και αποτελεσματική θεραπεία

Συμμετέχοντας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η ELPEN στηρίζει ενεργά τη διεξαγωγή κλινικής έρευνας για εισπνεόμενη θεραπεία, που βασίζεται στη χρήση της καινοτόμου τεχνολογίας των εξωσωμάτων (exosomes). Με τη βοήθεια των εξωσωμάτων, ειδικές πρωτεΐνες μπορούν να μεταφερθούν στους πνεύμονες και να συμβάλουν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Στόχος της κλινικής μελέτης είναι η διερεύνηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας της χορήγησης φαρμάκου με τη χρήση της τεχνολογίας των εξωσωμάτων (exosomes) και θα υλοποιηθεί κατόπιν των απαραίτητων εγκρίσεων σε κορυφαία νοσοκομεία της χώρας μας με τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων. Χορηγός της κλινικής μελέτης είναι η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών. Το πρωτοποριακό αυτό φάρμακο λαμβάνεται με εισπνεόμενο τρόπο χαρίζοντας το πλεονέκτημα της απευθείας πρόσβασης στους πνεύμονες σε σχέση με άλλους τρόπους χορήγησης. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η συγκεκριμένη εισπνεόμενη θεραπεία φαίνεται πολλά υποσχόμενη για ασθενείς με μέτρια ή σοβαρή λοίμωξη COVID-19. Η εν λόγω θεραπεία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της διεθνούς ερευνητικής κοινότητας. Στο πλαίσιο αυτό, η χώρα μας συμμετέχει ενεργά και αποφασιστικά στην έρευνα που διεξάγεται σε παγκόσμιο επίπεδο για την προσθήκη μιας νέας καινοτόμου θεραπευτικής επιλογής στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i