Έπαθε πράγματι εγκεφαλικό η Hailey Bieber;

Όλα όσα δήλωσε για το πρόβλημα υγείας της.

Hailey Bieber Splash News / Ideal Image

Ενημερώνοντας το κοινό της πριν από κάποιες εβδομάδες πως χρειάστηκε να μπει στο νοσοκομείο εξαιτίας ενός θρόμβου που εμφανίστηκε στον εγκέφαλό της, γεγονός που της προκάλεσε συμπτώματα εγκεφαλικού, η Hailey Bieber μέσω ενός λεπτομερούς βίντεο που ανέβασε στο προσωπικό της κανάλι στο YouTube έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το τι της συνέβη. 

Το 25χρονο μοντέλο ξεκίνησε την αφήγησή της, εξηγώντας πως ήταν ένα πρωινό σαν όλα τ' άλλα, όταν η ίδια και ο σύζυγός της, Justin Bieber, απολάμβαναν την αρχή της ημέρας τους. Τότε ήταν που ένιωσε να τη διαπερνά μια περίεργη αίσθηση, που ξεκίνησε από τον ώμο της μέχρι τα δάχτυλα τον χεριών της, νιώθοντας πως έχουν μουδιάσει. "Ο Justin με ρώτησε: Είσαι καλά; Και δεν απάντησα γιατί δεν ήμουν σίγουρη και μετά με ρώτησε ξανά και όταν πήγα να απαντήσω, δεν μπορούσα να μιλήσω. Η δεξιά πλευρά του προσώπου μου άρχισε να κρεμάει. Δεν μπορούσα να σχηματίσω μία πρόταση. Όλα έβγαιναν, ούτε καν μπερδεμένα, σαν να μην μπορώ να βγάλω ούτε μία λέξη. Έτσι συνεπώς αμέσως σκέφτηκα πως παθαίνω εγκεφαλικό. Το σκέφτηκε και ο ίδιος. Έτσι αμέσως ζήτησε από κάποιον να καλέσει το 911 και να βρει γιατρό. Εκεί που ήμασταν, έτυχε να υπάρχει ένας γιατρός, ο οποίος έσπευσε κοντά μου και ξεκίνησαν να μου κάνουν ερωτήσεις. Ξεκίνησαν να εξετάζουν τους ώμους μου. Σίγουρα ήταν η πιο τρομακτική στιγμή της ζωής μου. Υπήρχαν τόσα πράγματα που περνούσαν από το μυαλό μου, το πρώτο ότι παθαίνω εγκεφαλικό. Είμαι πολύ τρομαγμένη. Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Δεν ξέρω γιατί αυτό συμβαίνει. Θα έχω μόνιμα προβλήματα μετά από αυτό. Τόσα πολλά πράγματα έτρεχαν στο μυαλό μου που με τρόμαζαν και με φόβιζαν πολύ", δήλωσε στο βίντεο. 

Διαβάστε Επίσης

Όπως φαίνεται η ίδια ήταν αρκετά τρομοκρατημένη, γεγονός που συνέβαλε στο να μην μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις που της έκαναν, όσο κι αν ήξερε τις απαντήσεις. "Και ήξερα όλες τις απαντήσεις στο μυαλό μου, όμως τη στιγμή που πήγαινα να προσπαθήσω να τις πω, δεν μπορούσα να τις βγάλω έξω. Ήταν σαν η γλώσσα μου και το στόμα μου να μην μπορούσαν να σχηματίσουν προτάσεις και απαντήσεις, συνεπώς προφανώς αυτό ήταν πολύ τρομακτικό. Έτσι, σηκώθηκα, μπορούσα να περπατήσω καλά. Σε αυτό το σημείο, ήταν μόνο το πρόβλημα με την ομιλία. Επέστρεψα στο σπίτι μου, περίμενα για το ασθενοφόρο να έρθει, σε εκείνο το σημείο, η ομιλία ξεκίνησε να επιστρέφει, μπήκα στο ασθενοφόρο. Υπήρξε επίσης μία αστεία στιγμή όπου μιλούσαν με το νοσοκομείο για να εξηγήσουν τι μετέφεραν και έλεγαν: έχουμε μία 30χρονη γυναίκα και εγώ αποκρίθηκα, είμαι 25. Έπρεπε να βεβαιωθώ πως δεν θα με μεγάλωναν 5 χρόνια χωρίς λόγο", πρόσθεσε.

Η διάγνωση στο νοσοκομείο

Εν τέλει, όταν έφτασε στα επείγοντα, τα συμπτώματα είχαν υποχωρήσει. Ωστόσο η διάγνωση των γιατρών έδειξε πως δημιουργήθηκε ένας θρόμβος, ο οποίος έφτασε στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να υποστεί παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο, που συχνά μοιάζει με εγκεφαλικό, γι'αυτό και ονομάζεται μίνι-εγκεφαλικό. Όπως ορίζει το Mayo Clinic, το επεισόδιο αυτό έχει προσωρινά συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα του εγκεφαλικού, παρόλα αυτά διαρκούν για λίγα λεπτά και δεν προκαλούν μόνιμη βλάβη.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό συνέβαλε στο να διαγνωστεί επίσης πως έχει μία τρύπα στην καρδιά, η οποία στην ουσία επέτρεψε στον θρόμβο να "ταξιδέψει" από την περιοχή της καρδιάς και να φτάσει στον εγκέφαλο. Όπως δήλωσε, λίγες ημέρες αργότερα υποβλήθηκε σε επέμβαση προκειμένου να επιδιορθώσει το πρόβλημα, συνεπώς είναι εντελώς υγιής. 

Τα αίτια της θρόμβωσης

Αν και οι γιατροί δεν μπορούσαν να πουν με σιγουριά τι ήταν αυτό που προκάλεσε τον θρόμβο, συσχέτισαν το περιστατικό με τρεις αιτίες. Αρχικά, όπως εξήγησε η Bieber, μόλις είχε ξεκινήσει να παίρνει αντισυλληπτικά, ωστόσο δεν είχε αναφέρει στον γιατρό της την ημικρανία που εμφάνισε. Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνες τα προϊόντα αντισύλληψης διά του στόματος μπορεί να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό και μάλιστα το ποσοστό αυξάνεται σε εκείνους που έχουν μία ευαισθησία στις ημικρανίες. Ο δεύτερος λόγος, τον οποίο συνέδεσαν με την κατάσταση, ήταν πως η Bieber μόλις είχε αναρρώσει από κορονοϊό, με δημοσίευση από το John Hopkins Medicine να αποδεικνύει πως άτομα που νόσησαν με κορονοϊό εμφάνισαν ανώμαλες θρομβώσεις στο αίμα. Όσο για την τρίτη αιτία, οι γιατροί θεώρησαν ύποπτο και το ταξίδι της από και προς το Παρίσι μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, καθώς σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), το να ταξιδεύεις για παραπάνω από 4 ώρες, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για εμφάνιση θρόμβων στο αίμα. Όπως εξομολογήθηκε στο βίντεο, "οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ήταν μια τέλεια καταιγίδα που με οδήγησε στο να εμφανίσω ένα μικρό θρόμβο στο αίμα". 

Διαβάστε Επίσης

Τέλος καλό, όλα καλά. Η Hailey Bieber δήλωσε πως αναρρώνει γρήγορα και μέρα με τη μέρα είναι καλύτερα, ενώ από εδώ και στο εξής θα χρειαστεί να παίρνει αντιθρομβωτικά, όπως και μία ασπιρίνη κάθε μέρα.

Δες το βίντεο: 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i