Σταφύλια, cranberries και μύρτιλα: Αν η αντιγήρανση είχε συνώνυμα, θα ήταν αυτά

Στοπ σε γήρανση, ευρυαγγείες και ουρολοιμώξεις.

χαρούμενη γυναίκα iStock

Δυσκολεύτηκα να αποδεχθώ ότι μετά την ηλικία των 25 ξεκινά η διαδικασία της γήρανσης – κυρίως για τις γυναίκες. Το θεώρησα τόσο άδικο, καθώς πέρα από τις αλλαγές που παρατήρησα στην επιδερμίδα μου, εμφανίστηκαν κι άλλα ζητήματα, με τα οποία δεν είχα σκεφτεί πως θα ερχόμουν αντιμέτωπη λίγο πριν τα 30. Ωστόσο, αφού δεν ήθελα να χάσω άλλο πολύτιμο χρόνο, πέρασα αμέσως στην αντεπίθεση. Ύστερα, λοιπόν, από αρκετή έρευνα, ανακάλυψα κάτι το οποίο έχει τη "δύναμη" να καθυστερήσει την εξέλιξη και να προλάβει ανεπιθύμητα συμπτώματα. Μήπως να βάλεις κι εσύ στη ζωή σου το Beyond Grape Seed® της MedMelon;

Αντιγήρανση + Ευεξία = Beyond Grape Seed

Με αντιοξειδωτική φόρμουλα που η δράση της είναι 20 φορές πιο ισχυρή από τη βιταμίνη C και 50 φορές από τη βιταμίνη Ε, το Beyond Grape Seed® οφείλει τα σχεδόν "μαγικά" αποτελέσματα στα κουκούτσια σταφυλιών, τα μύρτιλα και τα cranberries. Πιο αναλυτικά, το συμπλήρωμα διατροφής συνδυάζει αυτά τα ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία κατορθώνουν να προστατεύσουν τα κύτταρα και τους ιστούς. Στην ουσία καταφέρνει να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες συμβάλλουν στην καταστροφή των κυττάρων.

medmelon beyond grape seeds

Αποτελεσματικές δράσεις

Με λίγα λόγια, το Beyond Grape Seed® πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, όπου συνυπάρχουν τα αυθεντικά Masquelier’s® OPCs από σπόρους σταφυλιών με ένα πλήρες φάσμα βιοφλαβονοειδών από cranberries και μύρτιλα. Τα Masquelier’s® OPCs  είναι επιστημονικά δοκιμασμένα με πολλές κλινικές έρευνες και εξαιρετική βιβλιογραφική τεκμηρίωση ότι λειτουργούν ευεργετικά για την υγεία μας.

Είναι επόμενο, ο συνδυασμός των αντιοξειδωτικών βιοφλαβονοειδών του, να έχει πολλές και εξαιρετικά σημαντικές δράσεις. Η πιο σημαντική δράση είναι η προστασία των κυττάρων και των ιστών από οξειδωτικές βλάβες. Παράλληλα, υποστηρίζει την καλή καρδιακή λειτουργία και τη διατήρηση της φυσιολογικής ροής του αίματος. Από την άλλη, η δουλειά που κάνει στα αγγεία είναι απίστευτη, αφού δυναμώνει τις αδύναμες και πρησμένες φλέβες των ποδιών, ενώ ανακουφίζει τα συμπτώματα των ευρυαγγειών.

Δεν είναι τυχαίο ότι περιλαμβάνει cranberries, ένα φρούτο που βοηθά στην υποστήριξη του ουροποιητικού, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται οι μολύνσεις.

Και επειδή η ομορφιά, όπως λένε, πηγάζει από μέσα μας, κάπως έτσι λειτουργεί και το Beyond Grape Seed® καθώς "δουλεύοντας" από μέσα, προστατεύει το κολλαγόνο από τα καταστρεπτικά ένζυμα και τις ελεύθερες ρίζες και βοηθά στη μείωση των ορατών σημαδιών της πρόωρης γήρανσης, όπως οι ρυτίδες και το ζαρωμένο δέρμα.

Το "μυστικό" βρίσκεται στα κουκούτσια

Χάρη στον δρα Jacques Masquelier, ο οποίος πριν από 60 περίπου χρόνια έκανε μία σημαντική ανακάλυψη στην επιστήμη της διατροφής, σήμερα εμείς μπορούμε να χαιρόμαστε το Beyond Grape Seed®. Πιο αναλυτικά, ο επιστήμονας, απομόνωσε στους σπόρους σταφυλιών έναν ισχυρό αντιοξειδωτικό παράγοντα, προστατευτικό των κυττάρων και των ιστών, γνωστό σαν Ολιγομερείς  Προανθοκυανιδίνες  (Oligomeric Proanthocyanidins ή OPCs), ο οποίος εξουδετερώνει τα μόρια που αποκαλούμε ελεύθερες ρίζες. Επειδή, λοιπόν, η καταστροφή των κυττάρων βρίσκεται στη ρίζα των περισσότερων προβλημάτων υγείας αλλά και της ίδιας της γήρανσης, η προστασία από τη δράση των ελεύθερων ριζών είναι ένα καθοριστικό προληπτικό μέτρο για υγεία και μακροζωία.

Πώς λειτουργεί στην πράξη;

Λαμβάνοντας 1 κάψουλα, 2 φορές την ημέρα μαζί με φρούτα ή χυμό, αλλά σε άδειο στομάχι, πραγματοποιείται άμεσα η απορρόφηση. Ειδικότερα, τα OPCs στο Beyond Grape Seed® είναι τα ταχύτερα αφομοιώσιμα και άμεσα βιοδιαθέσιμα αντιοξειδωτικά αφού σε μόλις 10 λεπτά μετά τη λήψη, ξεκινά η αφομοίωση και μετά από 45 λεπτά επιτυγχάνεται η μέγιστη απορρόφηση. Αλλά το καταπληκτικό είναι ότι ακόμα και 7 ώρες αργότερα, τα επίπεδα βρίσκονται σε υψηλή τιμή, στο ένα τρίτο του μέγιστου, ενώ είναι σημαντικό να σημειωθεί πως τα OPCs παραμένουν στον συνδετικό ιστό και στο κολλαγόνο μέχρι 72 ώρες.

Πλέον μπορώ να πω πως δεν με τρομάζει η γήρανση που έχει ξεκινήσει, ούτε που τα προβλήματα αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο, γιατί έχω στη διάθεσή μου τον πιο αξιόπιστο σύμμαχο. 

Useful Info: Το προϊόν παρασκευάζεται από την καναδική εταιρία Flora και διατίθεται από τη MedMelon. Μπορείτε να το βρείτε σε φαρμακεία ή καταστήματα υγιεινών τροφών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i