Μύθος ή πραγματικότητα το αδυνάτισμα στο δερματολογικό ιατρείο: Η γιατρός απαντά

Ο δερματολόγος μπορεί να μας δώσει εξειδικευμένες και έγκυρες πληροφορίες στην περίπτωση που θέλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα του σώματός μας στο δερματολογικό ιατρείο.

γυναίκα πόδια καλοκαίρι πισίνα θάλασσα istock

Ευχαριστούμε την Έφη Π. Μάρκου, δερματολόγο-αφροδισιολόγο,  "Δερμοδιαγνωστική Αθηνών", τ. επιμελήτρια των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων Karolinska & Karlstad Σουηδίας (dermodiagnostiki.gr και dermatologia.com.gr).

Διανύουμε το καλοκαίρι μετά τα αυστηρά μέτρα της πανδημίας COVID-19 και όλοι οι περιορισμοί και η ψυχολογική ταλαιπωρία "φαίνεται" στο σώμα μας. Εάν θέλουμε, σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή και αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, να βελτιώσουμε την εικόνα μας, υπάρχουν θεραπείες που "σμιλεύουν" τη σιλουέτα και συμβάλλουν στη μείωση των πόντων. 

Διαβάστε Επίσης

Οι επιλογές για βελτίωση της όψης του σώματος 

Για τους υπομονετικούς οι ραδιοσυχνότητες αποτελούν την ιδανική και πιο οικονομική επιλογή. Απαιτούνται αρκετές συνεδρίες (8-12) για ορατό αποτέλεσμα με υψηλή ικανοποίηση. Η κυτταρίτιδα μειώνεται με ταυτόχρονη σύσφιγξη της επιδερμίδας. Εφαρμόζονται στα κάτω άκρα, στους γλουτούς, στα χέρια και στον κορμό. Η θεραπεία είναι ανώδυνη, μη τραυματική και συμβατή με ηλιοθεραπεία. Το μυστικό είναι στην ισχύ του μηχανήματος, αδιαμφισβήτητη παράμετρος για μηχανήματα προηγμένων χωρών, και στην καλή πρακτική του χειριστή.

Για όσους επιθυμούν πιο άμεσο αποτέλεσμα συνιστώνται οι τεχνολογίες με υπερήχους HIFU και της 3D Κρυολιπόλυσης. Ένα ποιοτικό μηχάνημα HIFU επιτρέπει την ταυτόχρονη σύσφιγξη της επιδερμίδας, την παραγωγή νέου κολλαγόνου και τη λιποδιάλυση με 3 σε 1 δράση. Ειδικά αν φέρει οθόνη με live υπερηχογράφημα, ο δερματολόγος μπορεί να δράσει στοχευμένα και αποτελεσματικά (π.χ. το ιατρικό σύστημα Doublo™ - Hironic). Η θεραπεία είναι ανώδυνη, μη τραυματική και συμβατή με ηλιοθεραπεία.

Η κρυολιπόλυση είναι μια πιστοποιημένη μέθοδος απώλειας πόντων μέσω της αποβολής υποδόριου λίπους. Τα πιστοποιημένα μηχανήματα δρουν, σύμφωνα με τους κατασκευαστές τους, σε μία συνεδρία, εξασφαλίζοντας ορατή μείωση τοπικού πάχους. Πρόσφατη κλινική μελέτη για την κρυολιπόλυση με πιστοποιημένο μηχάνημα ανέδειξε ότι το 89,6% ήταν "ικανοποιημένοι" ή "πολύ ικανοποιημένοι"! Στη μελέτη αυτή δεν παρουσιάστηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες που να σχετίζονται με την πιστοποιημένη συσκευή (Πηγή: Aesthet Surg J. 2021). Η κρυολιπόλυση δε χρειάζεται δίαιτα για το αποτέλεσμα. Γίνεται όλο τον χρόνο και διαρκεί περί τα 45-90 λεπτά ανά σημείο. Τα μηχανήματα με περισσότερες κεφαλές από δύο διαθέτουν ικανή ισχύ για αποτέλεσμα σε μονοσυνεδρία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i