Η Amy Schumer μίλησε ανοιχτά για τη τριχοτιλλομανία από την οποία πάσχει

Η διάσημη κωμικός δεν δίστασε να μοιραστεί το πρόβλημά της με το κοινό.

Amy Schumer Splash News / Ideal Image

Δεν έχει συνηθίσει να κρύβει πράγματα για τον εαυτό της, αφού λόγω δουλειάς η διάσημη κωμικός μοιράζεται αρκετά στοιχεία από τη ζωή της με το κοινό της. Η Amy Schumer ποτέ δεν κράτησε την αλήθεια από τους φαν της, ενώ μέσω των δικών της προβλημάτων υγείας, προσπαθεί να ενθαρρύνει κι άλλους ανθρώπους να μην νιώθουν άσχημα γι’αυτό.

Τον περασμένο Απρίλιο, η ηθοποιός μοιράστηκε με το κοινό πως όταν ήταν μικρή είχε διαγνωσθεί με τριχοτιλλομανία, μία διαταραχή που σε ωθεί να τραβάς τα μαλλιά σου. Όπως αναφέρεται στο Mayo Clinic, πρόκειται για μία ψυχική διαταραχή που περιλαμβάνει μία ακατανίκητη ορμή να τραβάς τα μαλλιά από το κρανίο σου, αλλά και τα φρύδια ή άλλες περιοχές με τρίχες στο σώμα.

Το τράβηγμα των μαλλιών αφήνει κενά στο κρανίο με αποτέλεσμα, ένας άνθρωπος με αυτή τη διαταραχή να διακατέχεται από τρομερό άγχος στην κοινωνική του ζωή. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει η ιστοσελίδα, άνθρωποι που διαγιγνώσκονται με τριχοτιλλομανία φτάνουν σε ακραίο επίπεδο για να κρύψουν την απώλεια των μαλλιών.

Όπως εξήγησε η ηθοποιός σε νέα της συνέντευξη, από εκείνη την εποχή έχει μείνει με ένα κενό σημείο στο κρανίο της, γεγονός που την έκανε να νιώθει ευάλωτη. "Η ευαλωτότητα ως προς το ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν πως τραβάω τα μαλλιά μου, μοιάζει πολύ ωμό σε μένα. Είναι, ξέρεις, κενά σημεία. Είναι σαν αυτά που ένα τέρας ή ένα γκόμπλιν έχουν”, δήλωσε.

Η Schumer είχε εξομολογηθεί τον περασμένο Απρίλιο στον Howard Stern ότι όταν ήταν 13 ετών τράβαγε τόσο δυνατά τα μαλλιά της που είχε χρειαστεί να φορέσει περούκα στο σχολείο. "Ήταν ταπεινωτικό και ήταν πολύ δύσκολο", είχε πει χαρακτηριστικά. "Νόμιζα πως ήμουν οκ. Δεν συνειδητοποίησα πως δεν ήμουν καλά και πως το τράβηγμα των μαλλιών ήταν σύμπτωμα. Ούτε που συνειδητοποιούσα πως το έκανα και απλά κοιτούσα κάτω και ήταν ένας σωρός από μαλλιά" πρόσθεσε.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i