Κορονοϊός: Εντοπίστηκε στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης "Κένταυρος"

Eντοπίστηκε στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα της υποπαραλλαγής "Κένταυρος" του κορονοϊού.

covid health pill iStock

Eντοπίστηκε στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα της υποπαραλλαγής "Κένταυρος" του κορονοϊού, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, το πρώτο κρούσμα της υποπαραλλαγής Κένταυρος στην Ελλάδα εντοπίστηκε σε ένα από τα εξετασθέντα δείγματα και ταυτοποιήθηκε ως υποπαραλλαγη της BA.2 (BA.2.75.2)

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ένα μεταλλαγμένο στέλεχος που έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής μεταξύ άλλων σε Ινδία, Χιλή, Αγγλία, Σιγκαπούρη, Ισπανία και Γερμανία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα στελέχη του ΕΟΔΥ εμφανίζονται ιδιαιτέρως καθησυχαστικά. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν δεν αναμένουν έξαρση εξαιτίας της υποπαραλλαγής "Κενταύρος" αφενός γιατί υπάρχουν μεγάλα ποσοστά ανοσίας στον πληθυσμό και αφετέρου γιατί όπου έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Ο5 δεν εξαπλώνεται ο Κένταυρος.

Παγώνη: Πολύ μολυσματική η "Κένταυρος", αλλά δεν προκαλεί θανάτους

Η κ. Παγώνη, εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα φτάσει στην Ελλάδα η υποπαραλλαγή Κένταυρος. Τόνισε πως είναι πολύ μολυσματική, αλλά δεν προκαλεί θανάτους. Πλήττει το ανώτερο αναπνευστικό και συνεπώς δεν προκαλεί διασωληνώσεις, όπως δείχνουν τα στοιχεία από το εξωτερικό.

Δες τη συνέχεια στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i