Στις 23 Νοεμβρίου η ετήσια ενημερωτική ημερίδα για τον καρκίνο του πνεύμονα από τη FairLife LCC

Με θέμα "Ο Καρκίνος του Πνεύμονα στην εποχή της Καινοτομίας: Η σημασία του Προσυμπτωματικού Ελέγχου οι νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις και οι κλινικές μελέτες στην Ελλάδα".

καρκίνος του πνεύμονα iStock

 "Ο Καρκίνος του Πνεύμονα στην εποχή της Καινοτομίας: Η σημασία του Προσυμπτωματικού Ελέγχου, οι νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις, και οι κλινικές μελέτες στην Ελλάδα" είναι ο τίτλος της φετινής ημερίδας που διοργανώνει η FairLife LCC, ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας στην Ελλάδα που ασχολείται με τον καρκίνο του πνεύμονα. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανρή.

Η διοργάνωση της ημερίδας αποτελεί ακόμη μια δράση της FairLife LCC για το μήνα Νοέμβριο, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Πολιτείας και της Κοινωνίας, αναφορικά με τη πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση καθώς και τις νέες επιστημονικές εξελίξεις στην θεραπευτική αντιμετώπιση και διαχείριση της νόσου.

Oι βασικοί θεματικοί άξονες της ημερίδας αφορούν στον προσυμπτωματικό έλεγχο για την πρώιμη διάγνωση της νόσου, στην μοριακή ταυτοποίηση των όγκων, τα νέα δεδομένα στις κλινικές μελέτες καθώς και τη ραγδαία ανάπτυξη νέων θεραπειών οι οποίες χαρίζουν ζωή σε χιλιάδες ασθενείς.

Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει η δημοσιογράφος κ. Ελενα Παπαδημητρίου.

Στην ημερίδα συμμετέχουν ως ομιλητές και σχολιαστές περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι φορέων από την επιστημονική, ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα της Ελλάδας και του εξωτερικού, εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας αλλά και των ασθενών καθώς και στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας. Καλούνται να τοποθετηθούν ως προς την αξία της καινοτομίας, τον ρόλο της ιατρικής ακρίβειας και της εξατομικευμένης θεραπείας στην αντιμετώπιση του Καρκίνου του Πνεύμονα και να δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για τους ασθενείς. Από την πλευρά της Πολιτείας, ως στρατηγική προτεραιότητα και ζήτημα δημόσιας Υγείας, ως πεδίο καινοτομίας, για την έρευνα, μια μάχη ενάντια στο χρόνο, με συμμάχους τις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις με τη καθοριστική συμβολή, της ιατρικής και φαρμακευτικής κοινότητας.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν οι : Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, Πρύτανης ΕΚΠΑ, Kαθηγητής Αιματολογίας-Ογκολογίας, Αθανάσιος Μελέτιος Δημόπουλος, Καθηγητής και Διευθυντής Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Συρίγος. Επίσης, Prof. Sanjay Popat, Καθηγητής Θωρακικής Ογκολογίας, Dr. Karen Kelly, CEO International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC) και Ewelina Szmytke, Αντιπρόεδρος, Lung Cancer Europe.


Η κα. Κορίνα Πατέλη Bell, προέδρος της FairLife LCC αναφερόμενη στην ημερίδα τόνισε: "Ο καρκίνος του Πνεύμονα παραμένει δυστυχώς η συχνότερη και η πιο θανατηφόρος νεοπλασία σήμερα. Συνάμα όμως αποτελεί και πεδίο σημαντικής προόδου καθώς η καινοτομία αλλάζει τα δεδομένα, δημιουργώντας ελπίδα για δεκάδες ασθενείς. Μέσα από τις τοποθετήσεις των εκλεκτών ομιλητών και σχολιαστών που μας τιμούν με τη συμμετοχή τους, φιλοδοξούμε να δώσουμε απαντήσεις σε κρίσιμα, για τους ασθενείς, ερωτήματα".

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αιγίδα των επιστημονικών εταιρειών: Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε), Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (Ε.Π.Ε), Ελληνική Εταιρεία Καρκίνου Πνεύμονα (ΕΛ.Ε.ΚΑ.Π), Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος -Καρδιάς-Αγγείων (Ε.Ε.Χ.Θ.Κ.Α), Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (Ε.Ε.Α.Ο), Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.), Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής (Ε.Ε.Π.Α), Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καρκίνου (ΕΛ.Ι.Ε.Κ). Επίσης, των διεθνών και ευρωπαϊκών φορέων: Global Lung Cancer Coalition (GLCC), International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC),  Lung Cancer Europe (LuCE), Lung Ambition Alliance (LAA), Lung Cancer Awareness Month Coalition (LCAM) και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (Σ.Φ.Ε.Ε) και PhRMA Innovation Forum (PIF).

Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι εταιρείες: Roche Hellas (διακεκριμένος χορηγός), MSD (μέγας χορηγός), AstraZeneca Eλλάδας, Amgen Hellas, BMS Greece , Janssen-Cilag  (χορηγοί), Pfizer Hellas, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ ΑΕΒΕ,  Sanofi, Ipsen,  Takeda (υποστηρικτές).

Στην ημερίδα παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης διερμηνείας (Ελληνικά-Αγγλικά) καθώς και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Tο ευρύ κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την ημερίδα είτε δια ζώσης , είτε εξ’ αποστάσεως μέσω των καναλιών της FairLife LCC στο Facebook και ΥouTube κάνοντας εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://fairlifelcc.com/o-karkinos-toy-pneymona-stin-epochi-tis-kainotomias/eggrafi/

Aναλυτικές πληροφορίες για την ημερίδα εδώ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i