Το ιστορικό τσάι των Ινδιάνων Ojibwa με την αποτοξινωτική δράση και τις χιλιάδες μαρτυρίες υγιών ατόμων

Η ιστορία του θεραπευτικoύ εκχυλίσματος και πού θα το βρεις.

τσαι iStock

Αν υπάρχει ένα μη-τοξικό βοτανικό τσάι που έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους με σοβαρές παθήσεις, γιατί να μη μάθουμε περισσότερα γι’ αυτό; Αυτήν την αντίδραση είχε και η Ολλανδή δημοσιογράφος Paula Bakhuis, η οποία δεν μπορούσε να πειστεί πως ένα βοτανικό εκχύλισμα ήταν ικανό να αποτοξινώσει έναν οργανισμό σε σημείο τέτοιο ώστε να μπορεί να αυτοϊαθεί και να ξεπεράσει σοβαρές ασθένειες. Εντέλει, όμως, αφιέρωσε το βιβλίο της "Νιώθεις καλά και γίνεσαι καλύτερα" σε αυτό το τσάι που αναφέρεται ότι έχει σώσει την υγεία χιλιάδων ατόμων.

Αυτό το τσάι από το 1992 έχει το εμπορικό όνομα Flor•Essence® παρασκευάζεται από τη Flora, όμως η ιστορία του έχει ρίζες στους Ινδιάνους Ojibwa. Το εν λόγω βιβλίο έτυχε να πέσει στα χέρια μου, όσο έκανα μία έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τη δράση των φυτικών εκχυλισμάτων, που χρησιμοποιούσαν αιώνες πριν λαοί ως θεραπείες και μπορώ να πω πως εξεπλάγην ευχάριστα. 

Η ιστορία του βοτανικού εκχυλίσματος Flor•Essence®

Σύμφωνα με το βιβλίο της Bakhuis, το 1922 η "μυστική συνταγή" βρέθηκε στα χέρια της νοσοκόμας, Rene Caisse, αφού τη χρησιμοποιούσαν για πολλές γενιές οι Ινδιάνοι Ojibwa σαν γιατρικό για τους ασθενείς της φυλής τους, την οποία προσπάθησε να τελειοποιήσει με τον συνεργάτη της Dr. Charles Brusch, M.D, διάσημο προσωπικό γιατρό του προέδρου των ΗΠΑ John F. Kennedy. Ο Dr. Charles Brusch παραχώρησε το 1988 τα δικαιώματα της φόρμουλας στη διάσημη Καναδή ραδιοφωνική παραγωγό και έμπειρη ερευνήτρια υγείας, Elaine Alexander, η οποία επέλεξε την καναδική εταιρεία Flora για να παρασκευάσει αποκλειστικά το σκεύασμα με το όνομα Flor•Essence®, που μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους και να γίνει αρωγός στις μελέτες που πραγματοποιούνται και έχουν ως στόχο τους την καλή υγεία. 

Η Flora πλέον μπορεί να απομονώσει και να ονομάσει πολλά σημαντικά φυτοχημικά και αντιοξειδωτικά συστατικά των βοτάνων που περιέχονται στο Flor ∙ Essence®.Σήμερα, μέσω του υπερσύγχρονου εξοπλισμού και της υγρής χρωματογραφίας υψηλής απόδοσης που χρησιμοποιούνται στις εγκαταστάσεις της, μεγιστοποιούνται οι δυνατότητες αυτής της βοτανικής φόρμουλας.

"Νιώθεις καλά και γίνεσαι καλύτερα"

Αυτό τον τίτλο έχει το βιβλίο της Ολλανδής δημοσιογράφου Paula Bakhuis, από το 1997 - που έτυχε να ξεφυλλίσω- η οποία έκανε ενδελεχή έρευνα, συνέλεξε μαρτυρίες, επιστημονικές μελέτες και στοιχεία για να επικοινωνήσει τη σχεδόν θαυματουργή λειτουργία του Flor•Essence® στο κοινό, όταν έμαθε για την ύπαρξή του. Στην αρχή, όπως θα συνέβαινε στον καθένα από εμάς, αισθάνθηκε πως θα ήταν σχεδόν αδύνατο ένα τσάι να έχει αυτές τις αντιοξειδωτικές-αποτοξινωτικές δράσεις σε σημείο που να μπορεί να προσφέρει θεαματική ανάρρωση σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα.

"Υγιείς άνθρωποι, άνθρωποι που υπέφεραν από τελικό στάδιο καρκίνου, καθώς επίσης και άνθρωποι που υπέφεραν από ρευματισμούς, νόσο Alzheimer, κόπωση, σκλήρυνση κατά πλάκας, όλοι ανέφεραν ότι αισθάνονται καλύτερα έχοντας χρησιμοποιήσει το εκχύλισμα. Τα αποτελέσματα ποικίλλουν από βελτίωση του ύπνου και αυξημένα επίπεδα ενέργειας μέχρι (κυριολεκτικά) εντυπωσιακή θεραπεία όγκων", αναφέρει στον πρόλογό της η δημοσιογράφος, της οποίας το βιβλίο έγινε best seller και κυκλοφόρησε σε 6 γλώσσες. Στην ουσία, η Bakhuis κατέγραψε την τεράστια διαδρομή που το εκχύλισμα "διένυσε" μέσω ερευνών και κλινικών μελετών για να φτάσει σήμερα να είναι ένα από τα πιο διάσημα αποτοξινωτικά προϊόντα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και σε περισσότερες από 55 χώρες.

tsai

Flor•Essence® στο μικροσκόπιο

Όπως προαναφέρθηκε, το Flor•Essence® αποτελεί ένα βοτανικό εκχύλισμα που αποτελείται από 8 οργανικά βότανα, τα οποία λειτουργούν συνεργικά και στοχεύουν στην εσωτερική και εξωτερική αποτοξίνωση του οργανισμού για τη διατήρηση της καλή υγείας. Τα οκτώ βότανα που συνιστούν το τσάι είναι: κολλιτσίδα (Arctium lappa), λάπαθο (Rumex acetosella), φτελιά (Ulmus rubra), ρίζα ραβεντίου (Rheum palmatum), νεροκάρδαμο (Nasturtium officinale), αγιάγκαθο (Cnicus benedictus), άνθος κόκκινου τριφυλλιού (Trifolium pratense) και φύκι Kelp (Laminaria digitata). Στην ουσία, το καθένα από αυτά τα συστατικά συμπληρώνει το άλλο και μαζί καταφέρνουν να υποστηρίξουν τα όργανα που συμμετέχουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, μέσω της απομάκρυνσης των τοξινών που συσσωρεύονται στα κύτταρα 

Πιο αναλυτικά, με την αποβολή των τοξινών, των βαρέων μετάλλων και των χημικών αποτοξινώνονται αποτελεσματικά τα όργανα του σώματος (ήπαρ, πεπτικό, έντερο, νεφρά, δέρμα) στα οποία συσσωρεύονται όλα τα παραπάνω, υποστηρίζοντας το πεπτικό σύστημα, βελτιώνοντας τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος, αυξάνοντας την ενέργεια και την ποιότητα του ύπνου και κατ' επέκταση την καλύτερη διάθεση. Παράλληλα, το Flor•Essence® έχει την ικανότητα να καθαρίσει το αίμα, αποσυμφορώντας το λεμφικό σύστημα και μειώνοντας την κατακράτηση των υγρών. 

med melon flor essence

Η υγεία γίνεται καλύτερη

Ποιος θα μας έλεγε πως η διατήρηση της υγείας θα ήταν τόσο εύκολη, όπως το να πίνεις ένα τσάι. Όπως θα έπαιρνες μία πολυβιταμίνη, έτσι και το Flor•Essence® μπορεί να ενταχθεί εύκολα στην καθημερινότητά σου. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα βασίζεται στη συνέπεια, γι' αυτό οφείλεις να είσαι σταθερή στο ραντεβού σου με το τονωτικό σου τσάι. Και πώς θα καταλάβεις πως λειτουργεί; Ενώ στην αρχή μπορεί να νιώσεις μια προσωρινή αδιαθεσία και να παρατηρήσεις κάποιες αλλαγές, θυμήσου πως είναι απόλυτα φυσιολογικές αφού οφείλονται στην αποβολή των τοξινών. Προσπάθησε, λοιπόν, να ξεκουράζεσαι και να πίνεις αρκετό νερό για να βοηθήσεις την αποτοξίνωση. Μόλις ο οργανισμός σου επιστρέψει στα φυσιολογικά, σύντομα θα δεις μια ανανεωμένη αίσθηση υγείας με περισσότερη ενέργεια, καλύτερη διάθεση, λαμπερό δέρμα, ποιοτικό ύπνο, μείωση των πονοκεφάλων και καλύτερη πέψη.

Τελικά, η διατήρηση της υγείας δεν χρειάζεται πολύπλοκες ρουτίνες και αναρίθμητα βήματα. Η αποτελεσματικότητα βρίσκεται στα απλά πράγματα, όπως μας δίδαξαν οι Ινδιάνοι Ojibwa, σοφία που έβαλε σε εφαρμογή η Flora με το Flor•Essence®, που μέχρι σήμερα έχει σώσει χιλιάδες ζωές

Η ιστορία του Flor•Essence® σε ένα λεπτό

 

*Να σημειωθεί πως αν και υπάρχουν πολλά σκευάσματα που ισχυρίζονται ότι παρουσιάζουν τα ίδια καταπληκτικά αποτελέσματα, το Flor•Essence® είναι η μόνη εξουσιοδοτημένη συνταγή που κυκλοφορεί και επικυρώνει ουσιαστικά την ιστορική αυθεντικότητα της φόρμουλας.

Useful Info: Το προϊόν παρασκευάζεται από την καναδική εταιρία Flora και διατίθεται από τη MedMelon. Μπορείτε να το βρείτε σε φυσικά και ηλεκτρονικά φαρμακεία ή καταστήματα υγιεινών τροφών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i