Το μυστικό μου για υγιή μαλλιά και νύχια

Το μεταλλικό στοιχείο που μου χάρισε υγιή μαλλιά και νύχια, και τόνωσε τη θετική μου αυτοεικόνα!

μαλλιά, νύχια Istock images

Γνώριζα εδώ και καιρό τον πολύτιμο ρόλο που διαδραματίζει το κολλαγόνο στον οργανισμό μας, και είχα διαβάσει για την πρωτεΐνη αυτή που βρίσκεται παντού στο σώμα μας, στα οστά, στις αρθρώσεις, στους μύες, στους τένοντες, στο δέρμα, στα αγγεία, στα δόντια, στα νύχια, στα μαλλιά κ.ά..

Κάτι σημαντικό όμως που δεν γνώριζα, και αξίζει να το μοιραστώ μαζί σου, είναι ότι το κολλαγόνο έχει ως βασικό δομικό συστατικό το πυρίτιο, ένα μεταλλικό στοιχείο που μπορεί να ληφθεί μόνο διατροφικά. Ενώ, δηλαδή, το πυρίτιο είναι άφθονο στις πέτρες και την άμμο του πλανήτη, είναι δύσκολο να το βρούμε σε τροφές, καθώς ανιχνεύεται κυρίως στον μίσχο φυτών που μεγαλώνουν σε αμμώδη εδάφη και που συνήθως δεν καταναλώνουμε. Υπάρχει παρόλα αυτά, αλλά σε μικρότερες ποσότητες, σε τροφές όπως τα πράσινα φασόλια, το καστανό ρύζι, το πίτουρο βρώμης, και οι φακές.

Τι με ώθησε να μάθω περισσότερα για το πυρίτιο; Τα νύχια μου που ξεφλουδίζουν εδώ και αρκετό καιρό, και τα μαλλιά μου που έχουν γίνει πιο αδύναμα και πιο θαμπά κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αποφάσισα, λοιπόν, να περάσω στη δράση και να δοκιμάσω το συμπλήρωμα πυριτίου Florasil.

Ήξερες ότι: Το Florasil παράγεται από το φυτό Εκουϊζέτο (Equisetum Arvense ή αγγλ. Spring Horsetail), και μέσα από μια ειδική πατενταρισμένη διαδικασία υδατικής εκχύλισης που χρησιμοποιείται στην παραγωγή του, το Florasil διατηρεί όλα τα βιοφλαβονοειδή που περιέχει φυσικά το φυτό καθώς και 30 άλλα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ενώ είναι 100% απορροφήσιμο από τον οργανισμό.

Florasil, Medmelon
Medmelon

Πού μας βοηθάει το πυρίτιο

Το πυρίτιο έχει πολλαπλή ευεργετική δράση για τον οργανισμό, καθώς:

  • Συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας.
  • Βοηθά στην ανάπτυξη δυνατών μαλλιών.
  • Ενισχύει την ευκαμψία των νυχιών.
  • Συμβάλλει στην ευκαμψία των οστών και των συνδετικών ιστών. 
  • Βοηθά στην ταχεία ανάρρωση και αποκατάσταση καταγμάτων, θλάσεων, τραυματισμένων τενόντων και συνδέσμων. 
  • Υποστηρίζει την υγεία του σμάλτου των δοντιών και των ούλων.
  • Συντελεί στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Με δυο λόγια; Το πυρίτιο είναι ένα θαυματουργό στοιχείο! Και αυτό αποδείχθηκε στην πράξη καθώς μέσα σε έναν μήνα, χάρη στο Florasil, είδα τα νύχια και τα μαλλιά μου να μεταμορφώνονται κυριολεκτικά, να αλλάζουν όψη, να γίνονται δυνατά και υγιή!

Το μόνο που μετανιώνω; Το ότι δεν είχα ανακαλύψει νωρίτερα το πυρίτιο. Μην κάνεις το ίδιο λάθος με μένα. Χάρισε στον οργανισμό σου τα οφέλη του πολύτιμου αυτού μεταλλικού στοιχείου asap, και θα με θυμηθείς!

Το Florasil είναι προϊόν εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ. Παρασκευάζεται από τη Flora, Canada και διανέμεται από την εταιρία MedMelon (τηλ. 2310 449441). Μπορούμε να το προμηθευτούμε από φυσικά ή διαδικτυακά φαρμακεία και καταστήματα υγιεινών τροφών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i