Τι προσφέρει το Τμήμα Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης του Αρεταίειου Νοσοκομείου

Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης, 18 Οκτωβρίου.

Τμήμα Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης

Μπορεί να λειτουργεί από το 1988, κι όμως, πολλές γυναίκες δε γνωρίζουν ότι στο Αρεταίειο Νοσοκομείο λειτουργεί τμήμα Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης.  H αλήθεια είναι ότι, δημιουργώντας στο Shape αυτόν τον Φάκελο Υγείας και αναζητώντας τους κατάλληλους ειδικούς για να μας δώσουν τα φώτα τους, διαπιστώσαμε ότι ναι μεν γνωρίζαμε ότι στο Αρεταίειο λειτουργεί Τμήμα Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης, αλλά καμία από εμάς δεν το είχε επισκεφθεί. Ίσως γιατί δεν είχαμε συνειδητοποιήσει πόσο πολύτιμο μπορεί να αποδειχτεί όχι μόνο στη φάση της εμμηνόπαυσης, αλλά και πριν από αυτήν, ώστε να ενημερωθούμε σωστά.

5 πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις:

1. Το Τμήμα Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης ανήκει στη Β' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και λειτουργεί από το 1988.

2. Επικεφαλής του είναι η Ειρήνη Λαμπρινουδάκη, καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης, επιστημονική διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης και Ανδρόπαυσης (EMAS) και αρχισυντάκτρια του επίσημου περιοδικού της EMAS, Maturitas.

3. Μπορείς να επισκεφθείς το Τμήμα Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης στο Αρεταίειο Νοσοκομείο ακόμα κι αν δεν έχεις κάνει προηγουμένως εξετάσεις, καθώς αυτές μπορούν να συνταγογραφηθούν από το Τμήμα. Οι εξετάσεις που διενεργούνται είναι αναρτημένες στο site της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης, emmino.gr.

4. Στο ίδιο site (emmino.gr) μπορείς να βρεις αναρτημένο και τον χρήσιμο Οδηγό Εμμηνόπαυσης.

5. Μπορείς να κλείσεις ραντεβού απευθείας στο τμήμα τηλεφωνώντας στο 210 7286284, Δευτέρα και Τετάρτη, 09:30-12:30.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i