
Ακόμα κι αν δεν σε ενδιαφέρουν τα βασιλικά νέα, η ιστορία του Βασιλιά Καρόλου σίγουρα μπορεί να σου δώσει τροφή για σκέψη. Πρόσφατα, έγινε γνωστό ότι ο Βασιλιάς Κάρολος έχει κάνει μεγάλες θυσίες στη διατροφή του με στόχο να βελτιώσει την υγεία του και να αντιμετωπίσει τον καρκίνο που του διαγνώστηκε τον Ιανουάριο. Μετά από μια περίοδο τριών μηνών εκτός δημοσίων εμφανίσεων, επέστρεψε με αλλαγές στη διατροφή του, οι οποίες ίσως σε εμπνεύσουν να δεις τη διατροφή σου με άλλο μάτι.
Χριστίνα Μπόμπα: Η στάση yoga που μας έδειξε είναι μόνο για τολμηρούς!
Τι έχει αλλάξει στη διατροφή του Καρόλου;
Σύμφωνα με δηλώσεις του Τομ Πάρκερ Μπόουλς στη dailymail, γιου της Βασίλισσας Καμίλα, ο Βασιλιάς έχει πλέον σταματήσει να καταναλώνει το κόκκινο κρέας. Μπορεί να φαίνεται μεγάλη αλλαγή, αλλά όπως είπε ο πρώην βασιλικός ανταποκριτής του BBC, Τζένι Μποντ, "Δεν νομίζω ότι θα του κοστίσει πολύ να κόψει το κόκκινο κρέας. Ήταν πάντα πολύ προσεκτικός με τη διατροφή του". Πράγματι, ο Κάρολος εδώ και χρόνια αποφεύγει το κρέας και τα ψάρια δύο μέρες την εβδομάδα, ενώ τρώει ελαφριά και οργανική τροφή.
Πλέον, έχει στραφεί σε πιο φυτικές επιλογές, όπως το αβοκάντο, το οποίο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και λιπαρά ωφέλιμα για την υγεία. Επιπλέον, έχει μειώσει την κατανάλωση γαλακτοκομικών, κυρίως για περιβαλλοντικούς λόγους.
Γιατί κόκκινο κρέας;
Το κόκκινο κρέας έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, ειδικά του πεπτικού συστήματος (όπως καρκίνος στο έντερο και στο στομάχι). Έρευνες δείχνουν ότι οι ενώσεις που παράγονται κατά τη διάσπαση της αιμοσφαιρίνης, όπως τα Ν-νιτροζοχημικά, μπορεί να βλάψουν τα κύτταρα του εντέρου. Επίσης, οι ουσίες HCAs και PCAs που δημιουργούνται όταν το κρέας ψήνεται σε υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν κυτταρικές βλάβες.
Αντίθετα, φυτικές τροφές όπως τα φρούτα και τα δημητριακά ολικής άλεσης, που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου. Όπως εξηγεί ο Τομ Πάρκερ Μπόουλς, "Το φαγητό είναι μέρος της "ιατρικής" του σώματος. Ξέρει πότε δέχεται τις σωστές τροφές".
Υγιεινές συνήθειες και το παράδειγμα του Καρόλου
Η υγεία του Βασιλιά είναι πλέον προτεραιότητα. Εκτός από την αποφυγή του κόκκινου κρέατος, ο ίδιος επιλέγει υγιεινά πρωινά. Σύμφωνα με τον πρώην βασιλικό σεφ, Γκράχαμ Νιούμπολντ, το πρωινό του περιλαμβάνει σπιτικό ψωμί, μούσλι, φρούτα, φρέσκους χυμούς και μέχρι και έξι διαφορετικά είδη μελιού. Όλα αυτά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στη ρύθμιση της πέψης και στη μείωση του χρόνου που βλαβερές ουσίες μένουν στον οργανισμό. Επιπλέον, βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, μειώνοντας τον κίνδυνο πολλών τύπων καρκίνου.
Μερικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις και εσύ είναι:
► Μείωση του κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος: Επικεντρώσου σε τροφές όπως τα όσπρια, τα λαχανικά και τα φρούτα.
► Περισσότερες φυτικές ίνες: Δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά είναι βασικά για την υγεία του εντέρου.
► Απλά και οργανικά γεύματα: Όπως ο Κάρολος, δώσε προτεραιότητα σε φυσικές και λιγότερο επεξεργασμένες τροφές.
Η ακραία δίαιτα που μεταμόρφωσε τη Μαρία Κάλλας: Πώς έχασε 48 κιλά και ποιες ήταν οι επιπτώσεις;
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr