Δέκα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα - που κλείνουν τα σχολεία

Το δέκατο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα μόλις ανακοινώθηκε. 

κοροναϊός κορονοϊός Antonbr Anton

Μόλις τώρα ανακοινώθηκε, από το υπουργείο Υγείας, το δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Όσο για το ένατο κρούσμα, πρόκειται πάλι για Έλληνα άντρα, ο οποίος ταξίδεψε στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στην Πάτρα με σοβαρή πνευμονία.

Στο μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων, καθώς επίσης θέατρα και κινηματογράφοι σε Ηλεία, Ζάκυνθο και Αχαΐα, στις 5 και 6 Μαρτίου στο πλαίσιο των νέων μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον ιό, καθηγητής Σωτ. Τσιόδρας.

Στο ίδιο διάστημα αναστέλλονται όλες οι μαζικές συναθροίσεις και αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στις περιοχές αυτές. Τα μέτρα θα επανεξεταστούν όταν παρέλθει το ανωτέρω διάστημα. Σημειώνεται ότι από τους νομούς αυτούς προέρχονται οι συνταξιδιώτες του 66χρονου που νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Ατομική και συλλογική ευθύνη η προστασία μας από τον κορονοϊό

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, καθηγητή παθολογίας-λοιμωξιολογίας, στη χώρα μας, ενδεχομένως και λόγω της τήρησης των αυστηρών μέτρων πρόληψης, βρισκόμαστε στην πρώτη φάση μετάδοσης του ιού. Εάν τα κρούσματα αυξηθούν πολύ, υπάρχει ήδη έτοιμος εθνικός σχεδιασμός, μεθοδευμένος και στηριζόμενος σε αλγόριθμους που έχουν έρθει από το εξωτερικό.

Ο περιορισμός της διάδοσης, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, εξαρτάται άμεσα από τα μέτρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα αποφεύγουμε χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά στο πρόσωπο με τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας και δεν τους αφήνουμε να πάνε στο νοσοκομείο για τους ίδιους ή για επίσκεψη παρά μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό άνθρωποι με χρόνια νοσήματα να παίρνουν σωστά τα φάρμακά τους, καθώς αυτό βοηθά στη ρύθμιση του νοσήματός τους και τους προφυλάσσει περισσότερο από τυχόν επιπλοκές των ιώσεων.

Με πληροφορίες από το CapitalHealth.gr

Διάβασε επίσης: Θα περιοριστεί ο κοροναϊός την άνοιξη; Αρκεί η απομόνωση και τι γίνεται με την αιμοδοσία; Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ απαντά

Διάβασε επίσης: Πώς μεταδίδεται ο κοροναϊός; Μπορεί να μεταδοθεί και από κάποιον ΧΩΡΙΣ συμπτώματα και που δεν νοσεί;

Σημείωση: Οι πληροφορίες στο άρθρο αυτό ήταν ακριβείς τη στιγμή της δημοσίευσης. Καθώς οι εξελίξεις για τον κορονοϊό τρέχουν, είναι πιθανό ορισμένες από τις πληροφορίες και τις συστάσεις να έχουν αλλάξει. Στα τρέχοντα άρθρα μας θα βρεις τις νεότερες οδηγίες και πληροφορίες, ενώ έγκυρη ενημέρωση για πιο συγκεκριμένες απορίες σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού μπορείς να πάρεις από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i