Βιολειτουργικά προϊόντα: Πώς η "τροφή του μέλλοντος" γίνεται η ασπίδα πρόληψης και προστασίας του εντέρου

Γιατί η προσθήκη των προϊόντων Ι-Μ-Ο-Ν στη διατροφή σου θα σου αλλάξει τη ζωή.

Βιολειτουργικά προϊόντα

Σπάνια γίνεται συζήτηση για την υγεία του εντέρου, ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν πως η λειτουργία του επηρεάζει σημαντικά τον οργανισμό σε πολλά επίπεδα, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα από τα κύρια όργανά μας. Η ύπαρξη μιας υγιούς χλωρίδας στο έντερο είναι πολύ σημαντική για τη γενική υγεία μας, πράγμα που σημαίνει πως η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση μιας ισορροπίας. Φυσικά, ο εξαντλητικός τρόπος ζωής που δεν σου αφήνει χρόνο για έλεγχο, αλλά και η απουσία της καλής πρώτης ύλης από φυσικό περιβάλλον δυσκολεύει το δύσκολο έργο μας. Μήπως, ωστόσο θα έπρεπε να ψάξουμε τη λύση στο μέλλον; Η Ι-Μ-Ο-Ν γνωρίζει το πώς!

Βιολειτουργικά προϊόντα: Η τροφή του μέλλοντος

Βιολειτουργικά προϊόντα

Έχοντας την τύχη να δουλεύω στον συγκεκριμένο χώρο και να μαθαίνω από πρώτο χέρι τις καινοτομίες που συντελούνται στην επιστήμη, "έπεσα" πάνω στην εταιρεία Ι-Μ-Ο-Ν. Κάνοντας το ντεμπούτο της το 2018, η μικρή πολυεπιστημονική ομάδα γιατρών, διατροφολόγων, εργοφυσιολόγων, ερευνητών και ειδικών στην βιολειτουργική διατροφή, με τεχνογνωσία 15 ετών, συνέλαβε μία ιδέα, που στηρίζεται στα οφέλη και τη σημασία της εξατομικευμένης διατροφής και της μεταβολικής καθοδήγησης. Με λίγα λόγια, η ανάγκη για τη δημιουργία φυσικών τροφίμων, υψηλής διατροφικής ποιότητας, τα οποία να περιέχουν συμπυκνωμένη την διατροφοπληροφορία και να μπορούν με έναν "έξυπνο" τρόπο να προσφέρουν μέγιστη διατροφική αξία στον τελικό καταναλωτή ήταν το κίνητρο της ομάδας. Έτσι προέκυψαν τα λειτουργικά τρόφιμα Ι-Μ-Ο-Ν, μία καινούργια κατηγορία πρώτων υλών και τροφίμων, που ήρθαν για να καλύψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό που υπάρχει σε αυτόν τον τομέα και να αποτελέσουν ύψιστη ασπίδα πρόληψης και προστασίας για την υγεία καθώς επενεργούν ευεργετικά στον ανθρώπινο μεταβολισμό.

Βιολειτουργικά προϊόντα

Τι είναι τα βιολειτουργικά τρόφιμα Ι-Μ-Ο-Ν;

Τα βιολειτουργικά τρόφιμα Ι-Μ-Ο-Ν είναι λειτουργικά τρόφιμα, με φυσικά συστατικά και με τη μέγιστη διατροφική αξία, που δρουν πολύ άμεσα στην κυτταρική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, έχουν αυξημένα οφέλη για την υγεία, τα οποία βασίζονται σε επιστημονικά τεκμηριωμένους ισχυρισμούς υγείας, προστατεύουν από ασθένειες και προάγουν τη λειτουργία του ανθρώπινου μεταβολισμού. Πιο αναλυτικά, τα προϊόντα Ι-Μ-Ο-Ν θρέφουν εις βάθος το ίδιο το κύτταρο, το ενισχύουν και το προστατεύουν από την οξείδωση και τις φθορές ενώ ταυτόχρονα τού επαναφέρουν τη σωστή λειτουργία του. Ο συνδυασμός τους με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση ενισχύει πολλαπλώς τα ευεργετικά τους οφέλη στην υγεία, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην καύση λίπους με άμεσα αποτελέσματα.

Βιολειτουργικά προϊόντα

Τα οφέλη των προϊόντων και πού απευθύνονται;

Εάν τα συστατικά των superfoods μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση της καλής υγείας, τα βιολειτουργικά τρόφιμα Ι-Μ-Ο-Ν μπορούν να πάνε την υγεία μας με ακρίβεια εκεί που θέλουμε, αρκεί να αξιοποιούνται στο πλαίσιο μιας καλά σχεδιασμένης προσωποποιημένης διατροφής. Μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως τα προϊόντα Ι-Μ-Ο-Ν έχουν δημιουργηθεί μέσα από μία δεκαπενταετή έρευνα επάνω στον ανθρώπινο μεταβολισμό, με λειτουργικές πρώτες ύλες από την Ελλάδα. Η χρήση τους, λοιπόν, σε καθημερινή βάση συμβάλλει σε ευρύ φάσμα θεραπευτικών ωφελειών, οι οποίες έχουν να κάνουν με: 

  • τη βελτίωση της κινητικότητας και λειτουργίας του εντέρου
  • τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών νόσων
  • την αντιγήρανση
  • την αντιφλεγμονώδη δράση
  • την αντιοξειδωτική άμυνα του ανθρώπου με απώτερο σκοπό την πρόληψη και την πιθανή αντιμετώπιση μεταβολικών νοσημάτων, όπως το μεταβολικό σύνδρομο, το σακχαρώδη διαβήτη, τα καρδιαγγειακά καθώς και νοσήματα που σχετίζονται με την οξειδοαναγωγική κατάσταση του οργανισμού.

Παράλληλα, εκτός από τα οφέλη που προσφέρουν, βοηθούν τον οργανισμό να λάβει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά των γευμάτων, ενώ είναι ιδανικά για ένα πρόγραμμα διατροφής που στοχεύει στην απώλεια βάρους. 

Βιολειτουργικά προϊόντα

Με την κατάλληλη παρακολούθηση από γιατρό μπορούν να συνδυαστούν με φαρμακευτική αγωγή ή στο πλαίσιο κλινικής διατροφής, ιδανικά για ομάδες όπως:

  • Αθλητές - αθλούμενους
  • Διαβητικούς
  • Χρόνιους ασθενείς
  • Άτομα με αυξημένες ανάγκες συγκέντρωσης
  • Υπογόνιμα ζευγάρια
  • Εγκύους και θηλάζουσες
  • Προ και μετ- εγχειρητικούς ασθενείς
  • Άτομα με μεταβολικές διαταραχές
  • Άτομα με ορμονικές διαταραχές
  • Παχύσαρκους
  • Ηλικιωμένους

Πού μπορείς να τα βρεις;

Τα προϊόντα Ι-Μ-Ο-Ν στην Ελλάδα βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία ενώ η αγορά τους είναι εφικτή μέσω e-shop. Επίσης, μπορείς να τα βρεις στις χώρες της Σκανδιναβίας και να τα προμηθευτείς online www.ismadeofnature.se καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο www.back2roots.uk

Και επειδή σίγουρα αναρωτιέσαι τι σημαίνει Ι-Μ-Ο-Ν, διάβασε παρακάτω και ίσως ενθουσιαστείς όσο εγώ.

Η σύλληψη της λέξης IMÓN ~ (Em-ó-n / Is Made Of Nature) αποδίδει κατά προσέγγιση τις έννοιες 1. της ομόηχης, ομώνυμης αρχαιοελληνικής λέξης "ημών" [που σημαίνει δικό μας] και 2. της αντίστοιχης λέξης "υμών" [που σημαίνει τη δική σας] 3. Του αόρατου, αλλά κατανοητού συνδέσμου του κάθε έμβιου κύτταρου με το σύμπαν, του μικρού και του μεγάλου, της ολιστικής ύπαρξής μας με το άπειρο σύνολο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i