Βελονισμός και μεταβολισμός: Τα αποτελέσματα της ολιστικής τεχνικής

Σε αυτή την ολιστική θεραπευτική τεχνική ενάντια στα περιττά κιλά και το τοπικό πάχος, δεν συμπεριλαμβάνονται στερήσεις και πείνα.

woman fit iStock

Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές, ένα γυρίζει γύρω από το μυαλό σου. Πώς θα χάσεις τα κιλά που πήρες δίχως τύψεις, απολαμβάνοντας το καλό φαγητό και τα δροσιστικά παγωτά. Ωστόσο, εκείνο που ίσως αγνοείς είναι πως στο ζήτημα της απώλειας πολλών ή λίγων περιττών κιλών μετά τις διακοπές, "καμία δίαιτα δεν πρόκειται να σε ωφελήσει τόσο άμεσα και αποτελεσματικά όσο ο βελονισμός", όπως αναφέρει η σύμβουλος ολοκληρωμένης ιατρικής και Αcupuncture Μed, Δρ. Κωνσταντίνα Θεοδωράτου.

Εάν σου ακούγεται παράδοξο ή ουτοπικό, μάλλον δεν γνωρίζεις την πιο φυσική μέθοδο που λειτουργεί εκ των έσω, χωρίς καμία επικινδυνότητα και παρενέργεια για τον οργανισμό σου. Γι'αυτό ίσως χρειάζεται να διαβάσεις περισσότερα για τη συγκεκριμένη τεχνική από την Δρ. Κωνσταντίνα Θεοδωράτου:

"Ο βελονισμός απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, όλες τις ηλικίες και δεν έχει καμία αντένδειξη, αρκεί να γίνεται από εξειδικευμένους γιατρούς. Και όσον αφορά στην επίτευξη ενός ρεαλιστικού στόχου όπως είναι το αδυνάτισμα, τα αποτελέσματα όχι μόνο είναι απολύτως ασφαλή, αλλά και πολύ ορατά". 

Η Δρ. Θεοδωράτου εξηγεί: "Σε πρώτο επίπεδο, ο βελονισμός μειώνει την όρεξη, καθώς και τη διάθεση για κατανάλωση γλυκών ή συγκεκριμένων τροφών, ενώ ταυτόχρονα ελαττώνει τον χρόνο κορεσμού με αποτέλεσμα να καταναλώνεις μικρότερες ποσότητες τροφών. Σε δεύτερο επίπεδο, διεγείρει τον κυτταρικό μεταβολισμό και δρα στο ανοσοποιητικό σύστημα βοηθώντας να εκκριθούν και να ρυθμιστούν οι ορμόνες του μεταβολισμού, της ομορφιάς και της μακροζωίας (όπως σεροτονίνη, ενδορφίνες κ.λπ). Είναι δηλαδή μία μέθοδος που κάνει αποτοξίνωση στον οργανισμό, ρυθμίζει ουσίες όπως τα λιπίδια, το σάκχαρο και τις ορμόνες μέσα από την ολιστική επίδρασή του. Το αποτέλεσμα είναι φυσικό και μόνιμο, ενώ παράλληλα με το αδυνάτισμα, τη μείωση της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης, βελτιώνεται συνολικά η υγεία και η διάθεσή σου".

Σύμφωνα με την ειδικό, ο μέσος όρος βελονών που εφαρμόζονται είναι από 10 έως 20, ενώ σε ορισμένες συνδυαστικές εξειδικευμένες τεχνικές (ηλεκτροβελονισμός, laser, ραδιοσυχνότητες ή και ωτοβελονισμός) μπορεί να χρησιμοποιηθούν περισσότερες.

"Όλες οι θεραπείες είναι ανώδυνες, με κάθε συνεδρία να διαρκεί από 20 έως 40 λεπτά. Η συχνότητά τους εξατομικεύεται ανάλογα με το πρόβλημα, και το εγγυημένο αποτέλεσμα γίνεται άμεσα ορατό σε ένα μήνα -αρκεί να τηρούνται οι συστάσεις για υγιεινή διατροφή, σωματική άσκηση, καλό ύπνο και ρύθμιση του στρες", αναφέρει η Δρ. Θεοδωράτου, προσθέτοντας πως "σε περίπτωση που θελήσεις πιο γρήγορα αποτελέσματα υπάρχουν και σύντομα πρωτόκολλα θεραπειών, όπου μέσα σε μία εβδομάδα πραγματοποιούνται περισσότερες συνεδρίες για ακόμη πιο άμεσο αποτέλεσμα".

Ευχαριστούμε θερμά την Δρ. Κωνσταντίνα Θεοδωράτου, Acupuncture Med, Γενική Ιατρό Βελονίστρια MSc στον Βελονισμό, Σύμβουλο Ολοκληρωμένης Ιατρικής.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i