Κρίσεις πανικού: Ένας μικρός οδηγός αποτελεσματικής διαχείρισης από τη Μαίρη Συνατσάκη

+ το δικό της trick για να αντιμετωπίζει τις κρίσεις άγχους της.

Μαίρη Συνατσάκη Instagram @mairiboo

Κακοκαιρίες, καταστροφές, φωτιές. Στην καθημερινότητα που βιώνουμε, όπου το στρες και οι πιέσεις μάς περικυκλώνουν, είναι αναγκαίο να αναζητούμε τρόπους για να ανακουφιζόμαστε και να διαχειριζόμαστε αυτές τις στιγμές έντονου άγχους. Η αντιμετώπιση του άγχους είναι ένα ζήτημα που αφορά πολλούς από εμάς, και όλοι ψάχνουμε για αποτελεσματικές τεχνικές που θα μας βοηθήσουν να ανακουφιστούμε.

Μέσα από τα Instagram stories της, η Μαίρη Συνατσάκη μοιράστηκε μερικές από τις τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του άγχους. Ανάμεσά τους, η τεχνική της αναπνοής αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να ηρεμήσουμε τον εαυτό μας σε στιγμές πίεσης.

Επίσης, παρακάτω θα βρεις δύο πρωτότυπες τεχνικές που ανακάλυψε η ίδια και έχει δοκιμάσει. Από τη χρήση πάγου σε σημεία του σώματός μας που έχουν παλμό μέχρι τη δοκιμή ξινής γεύσης που μπορεί να ξαφνιάσει τον εγκέφαλο, αυτές οι απλές, αλλά αποτελεσματικές τεχνικές μπορούν να αποτελέσουν ανακούφιση σε στιγμές που χρειάζεσαι την αναπνοή και την ψυχική ηρεμία περισσότερο από ποτέ. 

Αναπνοές, μια ανακούφιση σε στιγμές έντονου άγχους

"Όλες οι πληροφορίες, είτε τις ζεις είτε τις βλέπεις μπορεί να ενεργοποιήσουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι άγχους και απλά ήθελα να θυμίσω να μην ξεχνάτε τις τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν, κυρίως το κομμάτι των αναπνοών, το οποίο είναι πολύ καλό να εξασκείς σε στιγμές ηρεμίας, εμένα με βοηθάει πάρα πολύ η εισπνοή μετρώντας μέχρι το 4 και η εκπνοή μετρώντας μέχρι το έξι. Φυσικά το κομμάτι της ψυχοθεραπείας, εάν μπορείτε να το στηρίξετε οικονομικά...", αναφέρει στο βίντεο. 

Η τεχνική με τον πάγο, ένα tip βγαλμένο από το TikTok 

"...και το τελευταίο που με βοήθησε σαν τεχνική και το είδα στο TikTok ήταν το κομμάτι του πάγου, το οποίο σε στιγμή που πάει να γίνει η κρίση πανικού, μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ... Μπορείς να πάρεις κάτι παγωμένο, εγώ έχω αυτή την τυχαία συσκευασία από μια μαρμελάδα που ήταν στην κατάψυξη και είναι πολύ βοηθητικό να τη βάζεις στα σημεία του σώματός σου που έχουν παλμό. Μπορείς για παράδειγμα να το βάλεις στους καρπούς, μπορείς να το βάλεις στο σβέρκο σου, μπορείς να το βάλεις λίγο στο πρόσωπό σου, γιατί ο εγκέφαλος δεν μπορεί να κάνει δύο πράγματα ταυτόχρονα, οπότε εάν κάτι ισχυρά παγωμένο έρθει σε επαφή με το δέρμα ο εγκέφαλος παγώνει και την ίδια στιγμή δεν μπορεί να είναι αγχωμένος οπότε με βοήθησε πάρε πολύ αυτό...". 

Η τεχνική με την ξινή γεύση 

"Και υπάρχει και μια άλλη τεχνική που έχω δοκιμάσει... Είναι να έχεις κάποια καραμέλα πάρα πολύ ξινή, από αυτά τα πολύ ξινά sour σκευάσματα, τα οποία σε ανατριχιάζουν ολόκληρο αν τα πιπιλίσεις γιατί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπερδεύεις λίγο τον εγκέφαλο...". 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i