Μικρές αλλαγές υγείας και ευεξίας στο γραφείο που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σου

5 απλοί τρόποι να περνάει πιο ευχάριστα κάθε σου μέρα στο γραφείο. Θα σου φτιάξει η διάθεση!

γραφείο δουλειά nortonrsx

Αν η καθημερινότητα σε αγχώνει και σε κουράζει, δοκίμασε να κάνεις μερικές απλές και εύκολες αλλαγές στο γραφείο. Θα δεις πώς θα αλλάξει η διάθεσή σου!

Δημιούργησε ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον

Όσο μικρός κι αν είναι ο χώρος που εργάζεσαι, υπάρχουν τρόποι να τον κάνεις να δείχνει πιο όμορφος. Από τα βασικά που πρέπει να εξασφαλίσεις είναι καλός φωτισμός, και σωστή καρέκλα για ορθή στάση σώματος. Μπορείς να φέρεις και πράγματα από το σπίτι σου: Μια μολυβοθήκη, ένα μικρό βάζο για να βάλεις ένα όμορφο λουλούδι, μία κορνίζα με φωτογραφία των αγαπημένων σου, θα σου αλλάξουν τη διάθεση. Να μην ξεχνάς πως τα μικρά πράγματα στη ζωή κάνουν τη διαφορά. Δεν χρειάζεται ούτε πολλά λεφτά, ούτε κόπος. Μόνο φροντίδα. Η μαγική λέξη σε όλα τα πράγματα είναι η φροντίδα. Όπως φροντίζεις την οικογένειά σου, τους φίλους, σου, το σπίτι σου, τα φυτά σου έτσι πρέπει να φροντίζεις και τον επαγγελματικό σου χώρο, ακόμα και αν δεν είναι ιδιοκτησία σου. Αν δεν το κάνεις εσύ δεν θα το κάνει κανένας για σένα.

Μην μένεις σιωπηλή

Αν παρατηρήσεις ότι οι υπολογιστές κολλάνε, ότι συνεχώς εμφανίζουν προβλήματα, ότι πρέπει να εγκαταστήσεις κάποιο καινούριο πρόγραμμα που θα βοηθήσει τη δουλειά, και πως δεν είναι αναβαθμισμένοι, μην περιμένεις μέχρι να σε «προδώσουν» την πιο ακατάλληλη στιγμή. Ανάφερε το στον προϊστάμενό σου. Η τεχνολογία προχωράει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και είναι κρίμα να χάνεις χρόνο χωρίς λόγο, τόσο εσύ, όσο και η δουλειά που θα μένει πίσω.

Διάβασε επίσης: Φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα: Να ποια να έχεις στο σπίτι σου

Διάβασε επίσης: 10+1 Instagram λογαριασμοί που αγαπούν τα φυτά

Go Green

Μην ξεχνάς να εφαρμόζεις στο εργασιακό σου περιβάλλον ότι κάνεις και στο σπίτι σου. Φρόντισε να εγκαταστήσετε κάδους ανακύκλωσης, χρησιμοποίησε κανονικά σκεύη αντί για πλαστικά, απενεργοποίησε τους υπολογιστές όταν φεύγεις από το γραφείο, κλείσε τα κλιματιστικά όταν αποχωρείς το απόγευμα. Μην φέρεις αυτήν την ανεκδιήγητη νοοτροπία, του να μη νοιάζεσαι για την οικονομία και την οικολογία, επειδή δεν πληρώνεις εσύ και επειδή δεν είσαι στο σπίτι σου. Θα κάνεις οικονομία, και θα βάλεις το λιθαράκι σου στην προστασία του περιβάλλοντος, οικειοποιώντας τον επαγγελματικό χώρο, νιώθοντας φυσικά με αυτόν τον τρόπο, «σαν το σπίτι σου»!

Οργάνωση, οργάνωση, οργάνωση

Προμηθεύσου, ντοσιέ, κλασέρ, κουτιά αποθήκευσης και οτιδήποτε θα κάνει το χώρο σου να είναι πιο τακτοποιημένος και οργανωμένος. Από τη μία πλευρά, θα βρίσκεις ότι ψάχνεις με μεγαλύτερη ευκολία, και από την άλλη θα ομορφύνεις το χώρο σου, με μικρές και ανέξοδες μικρές αλλαγές.

Μην ξεχάσεις τα φυτά

Τα φυτά μπορεί να έχουν τρομερά οφέλη στο εργασιακό σου περιβάλλον. Αρχικά φωτίζουν ένα «θαμπό» και άχρωμο περιβάλλον και του δίνουν ζωή. Γεμίζουν το χώρο με οξυγόνο, και μειώνουν τις επιπτώσεις της σκόνης. Μπορούν να λειτουργήσουν και σαν φυσικά χωρίσματα, παρέχουν σκιά αν κάθεσαι κοντά σε παράθυρο, και η φροντίδα και η ανάπτυξή τους , θα σε γεμίσει με τη χαρά, ότι ένας ζωντανός οργανισμός περιμένει από εσένα για να επιβιώσει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i