ΕΟΦ: Ανακλήθηκε και δεύτερο φάρμακο για το στομάχι μετά το Zantac

Σε ανάκληση του Zantac και ενός ακόμη φαρμάκου για το στομάχι προχώρησε ο ΕΟΦ.

φάρμακα αντιβιοτικά χάπια nensuria

Μετά τη διακοπή της διανομής του Zantac σε 20 χώρες τις προηγούμενες ημέρες, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακαλεί το φάρμακο και στην Ελλάδα.

Η ανάκληση του Zantac

Στην ανακοίνωσή του, ο ΕΟΦ αναφέρει πως αποφάσισε την «ανάκληση όλων των παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων ZANTAC EF.TAB 150MG/TAB, ZANTAC F.C.TAB 150MG/TAB και ZANTAC INJ.SOL 50MG/2ML AMP». Η απόφαση ελήφθη - εξηγεί ο ΕΟΦ- κατόπιν της αναστολής του πιστοποιητικού καταλληλότητας του παραγωγού Saraca LaboratoriesLimited για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη, καθώς και της εθελοντικής ανάκλησης στην οποία προβαίνει προληπτικά η εταιρεία GLAXOSMITHKLINE AEBE για το σύνολο των προϊόντων ZANTAC, ακόμη και στην περίπτωση παρτίδων από άλλον παραγωγό δραστικής ουσίας (Dr. Reddy’s Limited ).

Ανάκληση και για δεύτερο φάρμακο για το στομάχι

Μετά την ανάκληση του Zantac, ο ΕΟΦ ανακοίνωσε στην ανάκληση δεύτερου φαρμάκου για το στομάχι. Πρόκειται για το LUMAREN FC TAB 150 MG και LUMAREN INJ 50MG/2ML.  «Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνει προληπτικά η εταιρεία ELPEN, παρά το γεγονός ότι το πιστοποιητικό καταλληλότητας (CEP) του παραγωγού UQUIFA για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη βρίσκεται σε ισχύ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού. (Μπορείς να τη δεις εδώ.)

Διάβασε επίσης: Τι είναι οι καούρες στο στομάχι (και τι έχει συμβεί με το Zantac;)

Διάβασε επίσης: Πονοκέφαλος: Πες μου πού πονάς να σου πω πώς θα τον αντιμετωπίσεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i