Γνωρίζεις ότι η αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα «χτυπάει» εφήβους και νέους ανθρώπους;

Μάθε τι είναι η αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα και τα συμπτώματά της με τη βοήθεια της εκστρατείας ενημέρωσης "Βήμα Μπροστά".

γυναίκα τρέξιμο fit runner lzf

Η αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα είναι μία από τις λιγότερο ίσως γνωστές χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους. Συνήθως προσβάλει άντρες, στην εφηβεία ή στις πρώτες δεκαετίες της ζωής τους. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα συμπεριλαμβάνουν πόνο και δυσκαμψία στη σπονδυλική στήλη και στις αρθρώσεις. Εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, η αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απώλεια κινητικότητας. Δυστυχώς, επειδή τα συμπτώματα μοιάζουν με πολλές άλλες παθήσεις και χαρακτηρίζονται δυσδιάκριτα από τους γιατρούς, πολλοί ασθενείς αργούν πολύ να λάβουν τη σωστή διάγνωση και θεραπεία. 

"Η αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα γιατί προσβάλλει νέους ανθρώπους. Εφόσον η διάγνωση γίνει έγκαιρα και παρασχεθεί η σωστή θεραπεία στον ασθενή από τον ειδικό ιατρό το συντομότερο δυνατόν, αντιμετωπίζεται με εξαιρετικά αποτελέσματα" εξηγεί ο πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρίας για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ), κος Παναγιώτης Τρόντζας, Ρευματολόγος.

«Βήμα μπροστά»

Η Novartis Hellas, στο πλαίσιο των δράσεων της για πρόληψη και καλύτερη ποιότητα ζωής στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται, παρουσιάζει την εκστρατεία ενημέρωσης "Βήμα Μπροστά". Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης σχετικά με την αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα και φέρει την επιστημονική αιγίδα της Επιστημονικής Εταιρίας για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ).

Γνωρίζεις ότι η αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα «χτυπάει» εφήβους και νέους ανθρώπους; - εικόνα 1

Ραντεβού στο Spetses Mini Marathon

Η έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του αθλητικού θεσμού Spetses Mini Marathon, στις Σπέτσες 5-7 Οκτωβρίου, όπου η εκστρατεία συμμετέχει ως επίσημος υποστηρικτής. Πρόκειται για ένα γεγονός με συμβολική σημασία, καθώς η νόσος εμφανίζεται σε άτομα νεαρής ηλικίας και αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά θέματα κινητικότητας. Θα συναντήσεις το ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατεία Ποσειδωνίου το Σάββατο 6 Οκτωβρίου (9:00-14:00 & 17:00-21:00), καθώς και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου (9:00-14:00).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next