Τα κιλά της εγκυμοσύνης και ο διαβήτης τύπου 2

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραπάνω κιλά που πήρες στην εγκυμοσύνη, και οι πιθανότητες να εμφανιστεί διαβήτης τύπου 2 σε σένα αλλά και στο παιδί σου;

mom with baby

Σύμφωνα με έρευνες, ο διαβήτης τύπου ΙΙ συνδέεται συχνά με τα κιλά όχι μόνο της εγκυμοσύνης αλλά και αυτά που μπορεί να πάρε ιμια γυναίκα μετά τη γέννα!

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που παίρνουν πολλά κιλά αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη κύησης σε επόμενη εγκυμοσύνη, κάτι που αυξάνει με τη σειρά του τις πιθανότητες να εμφανιστεί διαβήτης τύπου ΙΙ τόσο στις ίδιες όσο και στα παιδιά.

Δες πώς μπορείς να το αποφύγεις!

Διάβασε κι εδώ πώς μπορείς να νικήσεις φυσικά το διαβήτη!

Διαβήτης: τον

Διαβήτης: τον "τρέφουν" τα κιλά της εγκυμοσύνης

Οι γυναίκες που παίρνουν 6 ή περισσότερα κιλά μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη της κύησης κατά τη δεύτερη εγκυμοσύνη τους.

Παρενέργειες βάρους

Παρενέργειες βάρους

Αν και συνήθως αυτός ο τύπος διαβήτη χάνεται μετά τη γέννηση του παιδιού, μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στον τοκετό και αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσει τόσο η μητέρα όσο και το παιδί διαβήτη τύπου ΙΙ αργότερα στη ζωή τους.

Τι μπορείς να κάνεις

Τι μπορείς να κάνεις

Όσο δύσκολο κι αν είναι να χάσεις κιλά ανάμεσα στις εγκυμοσύνες, ακόμη και η απώλεια 3 κιλών μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη στο μισό. «Τα κύτταρα στο σώμα μας απορροφούν καλύτερα το σάκχαρο όταν έχουμε φυσιολογικό βάρος» εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης, Samantha Ehrlich, MPH. Αν και η μητρότητα μπορεί να μη σου αφήνει καιρό για γυμναστήρια, ο θηλασμός –με τον οποίο καις 500 θερμίδες την ημέρα– μπορεί να σε βοηθήσει να πέσει ο δείκτης της ζυγαριάς. Διαφορετικά προσπάθησε να τρως τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως ψωμί και ζυμαρικά ολικής αλέσεως, κάποια φρούτα και λαχανικά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i