350 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας Merck

Με κεντρικό σύνθημα «Ανεξάντλητη περιέργεια – Ας φανταστούμε τα επόμενα 350 χρόνια», η Merck γιόρτασε την επέτειο των 350 χρόνων από τη δημιουργία της.

merck βλόντζος

Τα 350 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας Merck γιορτάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με περισσοτέρους από 300 επίσημους καλεσμένους.

«Το 1668, ο φαρμακοποιός Friedrich Jacob Merck έθεσε τον ακρογωνιαίο λίθο γι’ αυτό που είναι σήμερα η Merck - μια παγκόσμια εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας. Τα 350 χρόνια είναι ένας απίστευτος αριθμός, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς όλα όσα έχουν συμβεί στον κόσμο της επιστήμης από το 1668 μέχρι σήμερα. Είμαστε υπερήφανοι για τη μεγάλη συνεισφορά της Merck και παραμένουμε περίεργοι για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον!» τόνισε στην ομιλία του ο Ιωάννης Βλόντζος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Merck Ελλάδος.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 350 χρόνων της Merck και της Εταιρικής Υπευθυνότητας, ο κ. Ιωάννης Βλόντζος ανακοίνωσε μία γιορτινή πράξη αγάπης από τη Merck Ελλάδος. Όλοι οι εργαζόμενοι της Merck συμμετείχαν σε ένα ψηφιακό ταξίδι στο χρόνο και στα σημαντικότερα ορόσημα της εταιρείας. Σχηματίζοντας μία αλυσίδα και περνώντας τη σκυτάλη ο ένας στον άλλον, ολοκλήρωσαν όλοι μαζί το ψηφιακό ταξίδι προσφέροντας ως δωρεά 3.500 γεύματα σε μαθητές της Αττικής, μέσω του εξειδικευμένου προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis, με στόχο την καταπολέμηση της επισιτιστικής ανασφάλειας και την προαγωγή της υγείας των μαθητών.

Πολλές εκδηλώσεις για τα 350 χρόνια ιστορίας της Merck έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και άλλες θα λάβουν χώρα τους επόμενους μήνες από θυγατρικές της Merck σε ολόκληρο τον κόσμο. Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με σύνθημα “Always curious – Imagine the next 350 years” | «Ανεξάντλητη περιέργεια – Ας φανταστούμε τα επόμενα 350 χρόνια», καθώς η περιέργεια ήταν ανέκαθεν η δύναμη που οδηγεί τη Merck και προωθεί μια κουλτούρα πάθους για την επίτευξη ανθρώπινης προόδου και τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i