Κορονοϊός: Τα μέτρα αποδίδουν

Τα μέτρα για την προστασία μας από τον κορονοϊό αποδίδουν και είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα.

22.04.2020

εχεις διαβασει

κοροναϊός

Στα νεότερα δεδομένα για την επιδημία του κορονοϊού αναφέρθηκε σήμερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. O καθηγητής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει έχουν αποδώσει και η μεταδοτικότητα του ιού αυτή τη στιγμή είναι πολύ χαμηλή.

Η ερευνητική κοινότητα εργάζεται σκληρά για να κατανοήσει τη δράση του ιού

Στην ενημέρωσή του, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε πρόσφατη έρευνα των Πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Ζυρίχης που αφορούσε εξέταση ιστικών δειγμάτων και όπου εντοπίστηκε κορονοϊός στα εσωτερικά πολλών οργάνων ασθενών του Covid-19. “Το εύρημα θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε γιατί προσβάλει πολλά όργανα ταυτόχρονα” είπε ο κ. Τσιόδρας.

Τα μέτρα που πήραμε αποδίδουν

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι συζητείτε αυτή τη στιγμή η στρατηγική άρσης των μέτρων στην επιτροπή, ενώ από 2 διαφορετικές μαθηματικές εκτιμήσεις επιβεβαιώνεται ότι το R0 είναι κάτω από το 1 στην Ελλάδα. “Φάνηκε ότι τα μέτρα έδρασαν και ατομικά και συνολικά στο να μειώσουν 80% και πάνω τη διασπορά της νόσου στην κοινότητά μας” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Η πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα

Μόλις 7 νέα κρούσματα, συνολικά 2408, και κανένα θάνατο το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 55.

Δες εδώ την ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα


Διάβασε επίσης: Είναι η εποχή τους! 4+1 συμβουλές για να μειώσεις τα συμπτώματα αλλεργίας

Διάβασε επίσης: Αλλεργία ή κορονοϊός; Πώς θα καταλάβουμε τη διαφορά ανάμεσα στη λοίμωξη COVID-19 και το αλλεργικό άσθμα;

[related id="494393"]

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece