Νιώθεις τα μάτια σου συνέχεια κουρασμένα; Ο σωστός φωτισμός είναι ίσως η λύση!

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι μόνο 2 στους 5 (42%) επιλέγουν το σωστό φωτισμό, που είναι κατάλληλος για τα μάτια τους.

λάμπα γραφείο διάβασμα φως didecs

Έρευνα σε πάνω από 8,000 ενήλικες σε 11 χώρες – Κίνα, Τσεχική Δημοκρατία, Γαλλία, Γερμανία, Ινδονησία, Πολωνία, Ισπανία, Σουηδία, Ταϊλάνδη, Τουρκία και ΗΠΑ – διερεύνησε το φωτισμό LED και τη σχέση του με την άνεση των ματιών. Η έρευνα αποκάλυψε ότι ενώ ο μέσος άνθρωπος περνά πάνω από 6 ώρες μπροστά σε μια οθόνη, μόνο το 42% χρησιμοποιεί το σωστό φωτισμό για τα μάτια του. Και μόλις το ένα τρίτο (32%) παγκοσμίως θα ερευνήσει την αγορά κατάλληλου και ξεκούραστου φωτισμού για τα μάτια.

Η μελέτη επίσης, διαπίστωσε ότι η φροντίδα ματιών δεν είναι προτεραιότητα της προσωπικής ευεξίας. Πάνω από τα δύο τρίτα παγκοσμίως (68%) δίνουν προτεραιότητα στο βάρος και τη φυσική κατάσταση (57%) ενώ μόλις το ένα τρίτο (34%) προσέχει την όραση του. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι η φροντίδα των ματιών τους είναι μια από τις τρείς πρώτες προτεραιότητες τους, ενώ μόλις το 43% επισκέπτεται τακτικά τον οφθαλμίατρο.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε από την εταιρεία Signify αποκάλυψε επίσης ότι η φροντίδα ματιών δεν είναι άμεση προτεραιότητα για τους ενήλικες σε όλο τον κόσμο. Αυτό έρχεται σε μια εποχή, όπου η μυωπία χτυπάει πρωτοφανή ρεκόρ, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προβλέπει ότι μέχρι το 2050 ένας στους δύο θα αναπτύξει μυωπία, με τους ανθρώπους να περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους μπροστά από οθόνες υπολογιστών και τηλεφώνων.

Νιώθεις τα μάτια σου συνέχεια κουρασμένα; Ο σωστός φωτισμός είναι ίσως η λύση! - εικόνα 1

Η σημασία του σωστού φωτισμού

Όταν πρόκειται για το φωτισμό και την άνεση των ματιών οι άνθρωποι δεν ενεργούν με βάση τις πεποιθήσεις τους. Ενώ το 74% των ερωτηθέντων συμφώνησαν ότι η ποιότητα φωτισμού επηρεάζει την άνεση ματιών, μόλις το 28% θα επέλεγε τον κατάλληλο λαμπτήρα. Επιπλέον, μόνο το 42% επιλέγει συνειδητά ξεκούραστο φωτισμό για τα μάτια.

LED φωτισμός χωρίς «τρεμόπαιγμα»

Οι επιστήμονες της Signify ανέπτυξαν για πρώτη φορά το πρότυπο Philips EyeComfort, το οποίο δεσμεύεται να παράγει LED φωτισμό χωρίς ορατό τρεμόπαιγμα. Εκτός από το τρεμόπαιγμα, το πρότυπο μετράει και άλλους δείκτες που επηρεάζουν την άνεση των ματιών όπως η αντανάκλαση, το στροβοσκοπικό αποτέλεσμα, η φωτοβιολογική ασφάλεια, ο συντονισμός και η απόδοση χρωμάτων. Τα LED Philips EyeComfort ελέγχονται για να διασφαλιστεί ότι τηρούν τα προδιαγεγραμμένα πρότυπα ενώ παράλληλα παρέχουν ενεργειακή απόδοση με μέσο όρο ζωής πάνω από 10 χρόνια. Όλα τα προϊόντα LED Philips EyeComfort σηματοδοτούνται από το εμπορικό σήμα EyeComfort.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i