10 φράσεις που μπορείς να πεις στο παιδί αντί για το «σταμάτα να κλαις»

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα επεξεργάζεται και απελευθερώνει συναισθήματα

παιδί νήπιο κλάμα άγχος αποχωρισμού Nadezhda1906

Τι γίνεται αν κάθε φορά που το παιδί σου  κλαίει ή γκρινιάζει, κάνει πραγματικά κάτι που αξίζει τον κόπο; Δεν το εκτιμούμε πάντα όταν τα παιδιά μας αρχίζουν να κλαίνε, αλλά αυτό που πραγματικά κάνουν είναι να κάνουν χρήση του εγγενούς συστήματος ανάκτησης του σώματος.

Όταν τραυματιζόμαστε, φυσικά ή συναισθηματικά, αντί να τα αποθηκεύουμε στο σώμα μας ως ένταση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κλάματα, γέλια, θυμό ή τρέμουλο. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα επεξεργάζεται και απελευθερώνει συναισθήματα. Οι περισσότεροι από εμάς δεν το κάνουμε αυτό συχνά, γιατί έχουμε μάθει το «Σταμάτα να κλαις» από τότε που ήμασταν μικροί, αλλά τα παιδιά μας εξακολουθούν να έχουν το σύστημα ανάκτησής τους ανέπαφο.

Τα καλά νέα είναι ότι όλη αυτή η δύσκολη συμπεριφορά των παιδιών μας ή η «εκτροχιαστική» συμπεριφορά τους προκαλείται από κάποιο συναίσθημα. Αν, λοιπόν, δείξεις  θερμή προσοχή έτσι ώστε να ξεφορτωθείς αυτά τα συναισθήματα, θα πάρεις τον άγγελό σου πίσω. Ενθαρρύνοντας τα παιδιά μας να κλαίνε όταν το χρειάζονται, όχι μόνο θα βγάλουν τα συναισθήματα που τα έχουν πληγώσει, αλλά θα δεθούν περισσότερο μαζί μας. Ο τρόπος που ακούμε μπορεί είτε να μπλοκάρει τα συναισθήματα είτε να βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν τι αισθάνονται πιο καλά.

Ορίστε μερικά πράγματα που μπορείς να πεις σαν καλός ακροατής…

Διάβασε τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i