Η Χίλαρι Σουάνγκ θα γίνει μητέρα στα 48 - είναι κάτι συνηθισμένο;

Η διάσημη ηθοποιός όχι μόνο θα γίνει μητέρα στα 48 της αλλά όπως αποκάλυψε κυοφορεί δίδυμα.

hilaryswank Ιnstagram @hilaryswank

Στην εκπομπή "Good Morning America" η δημοφιλής και βραβευμένη με Όσκαρ 48χρονη Hilary Swang αποκάλυψε ότι είναι έγκυος και ότι περιμένει δίδυμα. Όπως είπε η ίδια, είναι κάτι που το περίμενε καιρό και είναι ενθουσιασμένη. Αυτή τη στιγμή διανύει το δεύτερο τρίμηνο και αρχίζει να έχει το γνωστό "πρόβλημα": Δεν της κάνουν τα ρούχα της! 

Η ηθοποιός δεν ανέφερε εάν η εγκυμοσύνη προέκυψε φυσιολογικά ή με εξωσωματική γονιμοποίηση, ωστόσο εξήγησε ότι στην οικογένεια τη δική της και του συζύγου της Philip Schneider υπάρχουν πολλά δίδυμα. 

 

Μπορώ να μείνω έγκυος μετά τα 45;

Θεωρητικά ναι, αφού η γονιμότητα τελειώνει με την εμμηνόπαυση. Μία μέση γυναίκα βρίσκεται στην εμμηνόπαυση στα 51 της χρόνια. Επομένως, είναι δυνατό-αν και πολύ λιγότερο πιθανό- να μείνει έγκυος πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι την ηλικία των 45, μόνο το 10 τοις εκατό των γυναικών μένει έγκυος μέσα σε ένα χρόνο συνουσίας χωρίς αντισύλληψη.

Στην πράξη, όλο και περισσότερες γυναίκες κάνουν παιδιά μετά τα 40. Για να θυμηθούμε δύο, η Ελένη Μενεγάκη έφερε στον κόσμο το τελευταίο της παιδί τη Βαλέρια σε ηλικία 45 ετών ενώ η Τζένη Μπαλατσινού γέννησε τον μικρό της γιο σε ηλικία 50 ετών. 

Μιλώντας με στατιστικά από τις ΗΠΑ, το 2011, το 20 τοις εκατό των γυναικών στην Αμερική περίμενε μέχρι μετά τα 35 για να δημιουργήσει οικογένεια. Και το ποσοστό των μωρών που γεννήθηκαν από γυναίκες άνω των 40 αυξάνεται. Το 2015, το ποσοστό γεννήσεων από μητέρες ηλικίας 30- 44 ήταν το υψηλότερο που είχε υπάρξει από το 1966, με το ποσοστό γεννήσεων στις γυναίκες από 40 μέχρι 44 να αυξάνεται κατά 4 τοις εκατό μέσα σε έναν μόλις χρόνο(2014-2015). Ακόμα, μία έρευνα γυναικών της Δανίας αποκάλυψε ότι ανάμεσα στις γυναίκες που είχαν γεννήσει τουλάχιστον μία φορά ακόμα στο παρελθόν, οι πιθανότητες εγκυμοσύνης στην ηλικία των 40 ήταν ίδιες με αυτές των γυναικών στην ηλικία των 20.

Σε κάθε περίπτωση, είτε η σύλληψη συμβεί φυσιολογικά είτε με τη βοήθεια της εξωσωματικής εγκυμοσύνης, η ιατρική παρακολούθηση της μέλλουσας μητέρας είναι σημαντική και ο γυναικολόγος είναι ο σύμμαχός της για να φέρει στον κόσμο ένα υγιές μωρό. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i