12 σωτήρια πράγματα που κάνω σε ώρες κρίσης, αντί να τιμωρήσω το παιδί μου

Όταν το παιδί δεν συμπεριφέρεται σωστά και παρεκτρέπεται γενικώς, είμαι πλέον σε θέση να αντιλαμβάνομαι ότι οι φωνές είναι το νέο ξύλο, γι΄ αυτό και τις αποφεύγω.

12 σωτήρια πράγματα που κάνω σε ώρες κρίσης, αντί να τιμωρήσω το παιδί μου

Αυτό που επίσης προσπαθώ να αποφεύγω, όχι πάντα με επιτυχία ομολογώ, είναι τις τιμωρίες.

Αν και χωρίς φωνές και με όλο και λιγότερες τιμωρίες στην αρχή ένιωσα ότι άδειασε το «οπλοστάσιό» μου, με μπόλικη ενημέρωση από εδικούς και ακόμα περισσότερη αυτοκυριαρχία έχω καταφέρει να λύνω τα θέματα και να εξομαλύνω τις καταστάσεις σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Φυσικά έχω ακόμη δουλειά, αλλά βρίσκομαι σε καλό δρόμο.

Σκέφτομαι λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας τα βήματα που ακολουθώ για να αποφύγω την τιμωρία και να συνεννοηθώ καλύτερα με το παιδί μου. Άλλες φορές χρειάζονται μόνο τα μισά, άλλες μόνο 2-3 και άλλες δεν φτάνουν ούτε τα 12, καθώς όλες οι καταστάσεις δεν είναι ίδιες. Αξίζει όμως να προσπαθώ κάθε φορά, διατηρώντας ένα ήρεμο και θετικό κλίμα στη σχέση μας με το παιδί μας.

Τα 12 πράγματα που κάνω

1. Λέω στο παιδί μου «δώσε μου 5 λεπτά». Πηγαίνω στο δώματιό μου ή σε έναν χώρο που με ηρεμεί για να χαλαρώσω. Δεν είναι καλή ιδέα να συζητήσω οτιδήποτε με το παιδί μου όταν ήδη βράζω μέσα μου.

2. Θυμάμαι πάντα, ότι εγώ είμαι ο ενήλικας, οπότε εγώ είμαι αυτή που πρέπει να κυριαρχήσω στις παρορμήσεις μου που είναι π.χ «να αρχίσω να ουρλιάξω» και να πλησιάσω το παιδί μου με γνώμονα το συναίσθημα.

3. Σκέφτομαι πώς θα ήθελα να μου συμπεριφερθούν αν ήμουν παιδί σε μια παρόμοια κατάσταση. Σίγουρα όχι με τον τρόπο που σκοπεύω να το κάνω εγώ όταν έχω βγει από τα ρούχα μου…

Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i