Ανεμβολίαστα παιδιά: Διευκρινήσεις για την εγγραφή τους στα σχολεία ζητούν οι παιδίατροι

Με επιστολή τους τα μέλη της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής καταγγέλλουν πιθανό νομικό «παραθυράκι» για τα ανεμβολίαστα παιδιά αναφορικά με την εγγραφή τους στα σχολεία.

παιδίατρος εμβόλιο εμβολιασμός Sasiistock

Κενό και πιθανό "παραθυράκι" στο θεσμικό πλαίσιο για τους εμβολιασμούς των παιδιών στα σχολεία, καταγγέλλουν με επιστολή τους προς τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζο, οι παιδίατροι μέλη της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής.

Το θέμα με τα ανεμβολίαστα παιδιά έχει έρθει ξανά στην επιφάνεια αυτή την περίοδο των εγγραφών στους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και το Δημοτικό σχολείο, ενώ πολλοί είναι οι γιατροί που επισημαίνουν κενό στην προστασία της δημόσιας υγείας.

10 +1 ερωτήσεις για τα εμβόλια: Μπορεί να αρρωστήσει το παιδί; Είναι πιο βαριά τα πολυδύναμα; Προσφέρουν 100% προστασία;

Είναι ο σύντροφός σου ο ιδανικός πατέρας; Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που τον ξεχωρίζουν

Η ιλαρά εξακολουθεί να αποτελεί απειλή

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων από την 1η Ιανουαρίου 2018 έως τις 30 Ιουνίου 2018 έχουν δηλωθεί στην Ελλάδα συνολικά 2.228 κρούσματα ιλαράς και έχουν καταγραφεί 2 θάνατοι ενώ στα υπόλοιπα περιστατικά η έκβαση ήταν ίαση.

Διάβασε στο www.capital.gr ολόκληρη την επιστολή της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής για τα ανεμβολίαστα παιδιά και την εγγραφή στα σχολεία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i