Γονείς VS παππούδες | Οι βασικές διαφορές συμπεριφοράς απέναντι στο παιδί

Υπάρχουν αρκετές διαφορές ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα σχετισθεί ένα παιδί με τους παππούδες του σε σχέση με τους γονείς του

Γονείς VS παππούδες | Οι βασικές διαφορές συμπεριφοράς απέναντι στο παιδί

Ο παππούς και η γιαγιά είναι δύο πολύ σημαντικά πρόσωπα στη ζωή κάθε παιδιού. Οι παππούδες μπορούν να προσφέρουν σε ένα παιδί αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς, συντροφιά, καθοδήγηση και σύνδεση με τις ρίζες και την ιστορία της οικογένειας. Όπως όλες οι σχέσεις, έτσι και η σχέση των γονιών, των παππούδων και των παιδιών θέλει δουλειά για να πετύχει και να διατηρηθεί η σωστή ισορροπία.

Υπάρχουν όμως αρκετές διαφορές ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα σχετισθεί ένα παιδί με τους παππούδες του σε σχέση με τους γονείς του και το κλειδί είναι οι ενήλικες, ακόμη και αν αντιμετωπίζουν διαφορετικά το παιδί, να αντιληφθούν ποιος είναι ο ρόλος του καθενός στο μεγάλωμα του παιδιού.

Παρακάτω, αναλύονται 10 διαφορές στον τρόπο με τον οποίο θα αλληλεπιδράσουν οι παππούδες σε σύγκριση με τους γονείς:

● «Τακτοποίησε το δωμάτιο σου» vs «Έλα να κάνουμε μια κρυψώνα με τα στρώματα σου»

Οι γονείς, όπως είναι φυσικό, ζητούν από το παιδί τους να φροντίζει τον προσωπικό του χώρο και να τον σέβεται. Από την άλλη, το παιδί μαζί με τους παππούδες, πάντα βρίσκει τρόπο να κάνουν το σπίτι άνω κάτω, είτε μετατρέποντας το υπνοδωμάτιο σε διαστημικό σταθμό, είτε κάνοντας μαγαζάκι με τα πετσετάκια της γιαγιάς!

● «Γλυκά με μέτρο» vs «Μετράω τα ξυλάκια από τα παγωτά»

Το παιδί μαθαίνει από μικρή ηλικία για τη ζημιά που μπορεί να συμβεί στα δόντια του από την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης και οι γονείς είναι πολύ προσεκτικοί με το πότε και πόσο θα εκτεθεί το παιδί τους σε γλυκά. Οι παππούδες όμως, γνωρίζουν πως μεγαλύτερη απόλαυση από το να μετράς ξυλάκια από παγωτό μαζί με το εγγόνι σου, δεν υπάρχει…

Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i