«Νοιάζομαι και Δρω»: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα θέλαμε να είχαμε και εμείς ως παιδιά

Στήριξε κι εσύ την εκστρατεία του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» στην πλατφόρμα crowdfunding act4Greece.

01. Noiazomai_kai_Drw-act4Greece https://www.act4greece.gr/challenge/niazome-ke-dro-ekpedeftikes-episkepsis-viomatikis-ethelontikis-drasis/

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να μάθουν τι σημαίνει εθελοντισμός και αλληλεγγύη; Πώς μπορούμε να τα υποστηρίξουμε ώστε να γίνουν από σήμερα, οι ενεργοί πολίτες που ονειρευόμαστε να έχει ο κόσμος μας αύριο;

Την απάντηση στα ερωτήματα αυτά δίνει το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω», που υλοποιούν το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός και το Ίδρυμα Λαμπράκη, με στόχο την καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, και την διαμόρφωση στάσης ζωής ενεργού πολίτη στους μαθητές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση βιωματικών δράσεων στα σχολεία από εκπαιδευτικούς και μαθητές και στηρίζει τις δράσεις αυτές, μέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις, επιμορφωτικά σεμινάρια, εκπαιδευτικό υλικό και συνεχή δια ζώσης και εξ αποστάσεως υποστήριξη.

Κάνοντας μία δωρεά στην εκστρατεία crowdfunding του «Νοιάζομαι και Δρω» στην πλατφόρμα του act4Greece μπορείτε και εσείς να γίνετε κομμάτι αυτού του μοναδικού προγράμματος και να στηρίξετε τις εθελοντικές δράσεις μαθητών σε ολόκληρη τη χώρα!

Οι δράσεις των παιδιών είναι πολλές και ποικίλες: αιμοδοσία, συλλογή τροφίμων και ρούχων για πρόσφυγες, άστεγους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μαγείρεμα σε κοινωνικές κουζίνες, οργάνωση μπαζάαρ και δωρεά χρημάτων σε νοσοκομεία, ιδρύματα, κλπ., καθαρισμός δημόσιων χώρων, καλλωπισμός και διαμόρφωση αύλειων χώρων σχολείων, ευαισθητοποίηση της γειτονιάς για τα αδέσποτα και πολλές άλλες δράσεις με επίκεντρο τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και τη συνείδηση του ενεργού πολίτη.

Η βιωματική αυτή διάσταση του προγράμματος βρίσκεται στο επίκεντρο του «Νοιάζομαι και Δρω». Μέσω των εκπαιδευτικών επισκέψεων των μαθητών, γίνονται οι ίδιοι εθελοντές και αποκτούν εμπειρία προσφοράς  στα κοινά, βάθος σκέψης και κατανόηση ώστε να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην κοινωνία.

Το act4Greece  στηρίζει το «Νοιάζομαι και Δρω», με σκοπό την ανεύρεση πόρων, ώστε κάθε ένα από τα 225 σχολεία που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κατά το σχολικό έτος 2017-2018 να έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει κατ’ ελάχιστον μία εκπαιδευτική επίσκεψη. Ο προϋπολογισμός των εκπαιδευτικών εθελοντικών δράσεων καλύπτει έξοδα μετακίνησης και διανυκτέρευσης (για σχολεία απομακρυσμένων ή νησιωτικών περιοχών), εισιτήρια εισόδου σε χώρους ενδιαφέροντος, έξοδα υλοποίησης εξωσχολικών δράσεων, κ.ά.

Οι πόροι των σχολείων για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις είναι εξαιρετικά περιορισμένοι. Συχνά δεν είναι εφικτό να καλυφθεί ένα τέτοιο κόστος, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις κανενός είδους. Το ύψος της δαπάνης που αναλογεί σε κάθε σχολείο διαφοροποιείται ελαφρά, ανάλογα με τη γεωγραφική του θέση, τον αριθμό των μαθητών, καθώς και των ειδικών προδιαγραφών μετακίνησης ορισμένων σχολείων (π.χ. ειδικών σχολείων). Μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε, κάνοντας μία δωρεά!

Η στήριξη μέσω του act4Greece είναι απαραίτητη για την επιτυχία του προγράμματος σε ότι αφορά την ποικιλία, την ποιότητα και το εύρος των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν το σχολικό έτος 2017-2018.

Η επίτευξη του στόχου σημαίνει την υλοποίηση εκατοντάδων μαθητικών εθελοντικών δράσεων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με πρωταγωνιστές κάθε ένα από τα 15.000 παιδιά που μέρα με τη μέρα κάνουν τον κόσμο καλύτερο, με μικρές και μεγάλες πράξεις! Κάντε και εσείς μία δωρεά, τώρα!

Δωρεές μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας crowdfunding act4Greece αλλά και με απ’ ευθείας κατάθεση στο Δίκτυο Καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας ή με αποστολή εμβάσματος μέσω των ηλεκτρονικών δικτύων internet, phone και mobile banking στο Λογαριασμό με αριθ. 080/006034-83 (ΙΒΑΝ: GR0401100800000008000603483 / BIC: ETHNGRAA).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» διαθέτει δωρεάν πρωτότυπο πολυμορφικό εκπαιδευτικό υλικό και υποστηρίζεται τόσο από τον δικτυακό τόπο www.noiazomaikaidrw.gr όσο από τη διαδικτυακή πύλη www.e-paideia.org. Υλοποιείται σε σχολεία όλης της Ελλάδας χάρη στην ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org), του Ιδρύματος Α. Κ. Λασκαρίδη, του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη (www.leventisfoundation.org), του Ιδρύματος The Hellenic Initiative Australia (au.thehellenicinitiative.org/), του Ιδρύματος Μποδοσάκη (www.bodossaki.gr) και την υποστήριξη εταιρειών όπως η Aegean και η Blue Star Ferries.

Η εκδήλωση παρουσίασης του «Νοιάζομαι και Δρω» πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών, με την ευγενική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας (www.nbg.gr) και του CSR Hellas (www.csrhellas.net).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i