Η Ναόμι Κάμπελ έγινε μητέρα στα 50! Τι σημαίνει μητρότητα;

Υπάρχει ορισμός για τη μητρότητα; Η Νανά Τσουμάκη μας καταθέτει τον δικό της.

σουπερ μαμά τέλεια μαμά ChrisBoswell

Με μια φωτογραφία στο Instagram η Ναόμι Κάμπελ ανακοίνωσε ότι έγινε μητέρα. Στη φωτογραφία που δημοσίευσε, κρατά στα χέρια της τα πουτσάκια του μωρού της και σημειώνει: "Μια όμορφη μικρή ευλογία με επέλεξε να γίνω η μητέρα της. Τόσο περήφανη που έχω αυτήν την ευγενική ψυχή στη ζωή μου, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τον δια βίου δεσμό που τώρα μοιράζομαι μαζί σου άγγελέ μου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη". 

Θα συμφωνήσουμε σε όλα με τη Ναόμι, ανεξάρτητα από την ηλικία στην οποία η καθεμιά μας έγινε μητέρα! Μαζί μας, η δρ Νανά Τσουμάκη, σύμβουλος εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας (www.athinaedu.com), και μαμά δύο υπέροχων κοριτσιών, μας υπενθυμίζει τα οκτώ πράγματα που χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε και να θυμόμαστε όταν γινόμαστε μητέρες. Γιατί η μητέρα μπορεί να κάνει τα πάντα για την οικογένειά της, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι ούτε η Wonder Woman ούτε η "Μάνα κουράγιο" που θυσιάζει τον εαυτό της για τους άλλους. Κι αν θέλεις έναν και μόνο καλό λόγο για το τελευταίο, είναι πως δεν επιθυμείς να έχουν αυτό το πρότυπο της "θυσίας" τα παιδιά σου μεγαλώνοντας, αλλά το πρότυπο μιας ισορροπημένης και ευτυχισμένης μητέρας.

Μητρότητα: Ο ορισμός που δίνει η Νανά Τσουμάκη

Οι μαμάδες είμαστε άνθρωποι με όλες τις ανησυχίες, αδυναμίες και δυνατότητες που έχουν όλοι. Δεν είμαστε άτρωτες, παντοδύναμες και παντογνώστες. Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε τους δικούς μας ανθρώπους και θα κάναμε τα πάντα γι’ αυτούς. Χρειάζεσαι κι εσύ ένα διάλειμμα ανάμεσα στις δραστηριότητες της ημέρας. Επιστρέφοντας στο σπίτι από τη δουλειά σου, χρειάζεσαι πραγματικά αυτά τα 10 λεπτά που θέλεις να πιεις τον καφέ σου ήρεμα ή για να κάνεις ένα ντους. Έχεις στόχους και χόμπι έξω από τη μητρότητα και πρέπει να διεκδικείς το χώρο και το χρόνο για να τους πραγματοποιήσεις. Όπως όλοι μας, χρειάζεσαι βοήθεια και στήριξη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις – κανείς δεν μπορεί να είναι πάντα δυνατός και αυτάρκης. Έχεις δικαίωμα να βάζεις προτεραιότητες – και κάποια στιγμή να μην είναι τα παιδιά η μοναδική σου προτεραιότητα. Ως άνθρωπος κάνεις λάθη, έχεις συναισθήματα και ανησυχίες. Δεν μπορεί να είσαι πάντα τέλεια. Μπορεί να περνάς δύσκολες μέρες. Πιθανότατα θα βρεις τη λύση, αλλά διεκδίκησε, αν χρειάζεται, το χρόνο για να σκεφτείς. Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να δυσκολεύεσαι με τη μητρότητα – μια αγκαλιά από το σύντροφο ή/και τα παιδιά σου βοηθά. Έχεις δικαίωμα να ρουφήξεις τη ζωή και τις στιγμές χαράς με τα παιδιά σου γιατί ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i