Υπάρχει μόνιμη λύση για την κολπική ξηρότητα; Ο ειδικός απαντά

Η κολπική ξηρότητα είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα σε γυναίκες στην εμμηνόπαυση αλλά και νεότερες.

sensual-couple-lying-naked-hugging-in-bed-in-the-morning-picture-id1034439036

Από τον δρα Γιώργο Σάρλη, μαιευτήρα-χειρουργό γυναικολόγο, ειδικό στην αποκατάσταση κολπικής ξηρότητας και αιδοιοκολπικών παθήσεων, υπεύθυνο του τμήματος κολπικής ξηρότητας της κλινικής Γαία - Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και του κέντρου IVF Medimall (drsarlis.eu).

Σήμερα καινοτόμες θεραπείες δίνουν την απάντηση στο σημαντικό πρόβλημα της ξηρότητας του κόλπου, που απασχολεί πολλές γυναίκες. Η αιδοιοκολπική ατροφία, δηλαδή η ξηρότητα του κολπικού βλεννογόνου, που συνοδεύεται από ατροφία των έξω γεννητικών οργάνων, αφορά κυρίως γυναίκες περιεμμηνοπαυσιακής και εμμηνοπαυσιακής ηλικίας. Στα συμπτώματα συγκαταλέγονται ο κνησμός των εξωτερικών οργάνων, η κολπική ξηρότητα, το αίσθημα καύσου και η δυσπαρευνία (πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή).

Αίτια και λύση

Η βασική αιτία του προβλήματος είναι η σταδιακή μείωση της έκκρισης οιστρογόνων, η οποία οδηγεί σε μείωση του κολλαγόνου και αποδόμηση των ινών ελαστίνης. Τι προτείνουμε σήμερα; Ένα παγκοσμίως εγκεκριμένο σκεύασμα, το Desirial, ένα ενέσιμο εμφύτευμα υαλουρονικού οξέος με μαννιτόλη, με εφαρμογή αποκλειστικά στη γυναικεία γενετήσια περιοχή του αιδοίου και του κόλπου. Η θεραπεία βελτιώνει σημαντικά την ικανότητα συγκράτησης της υγρασίας και την ενυδάτωση στην αιδοιοκολπική περιοχή, έχοντας μοναδική συμβατότητα με το pH και τη δομή των ιστών. Δεν προκαλεί παρενέργειες και δεν έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις μετακίνησης του υλικού σε γειτονικές περιοχές. Η διαδικασία εφαρμογής είναι ανώδυνη, γίνεται σε μία και μόνη συνέδρια, έχει άμεσα αποτελέσματα και διαρκεί από 6 έως 9 μήνες, οπότε και μπορεί να γίνει επανάληψη της εφαρμογής. Μετά την έγχυση θα πρέπει να αποφεύγεται η σεξουαλική επαφή για 4 ημέρες, όπως και η επαφή της περιοχής με πολύ ζεστό νερό και η έντονη γυμναστική.

Άλλες εφαρμογές

Εκτός από τη θεραπεία της κολπικής ξηρότητας, το Desirial εφαρμόζεται για την αύξηση του σημείου G και, κατά συνέπεια, τη βελτίωση της σεξουαλικής ευχαρίστησης, σε περιπτώσεις ελαφράς ακράτειας ούρων, αλλά και για τη βελτίωση της λιποατροφίας των εξωτερικών μεγάλων χειλέων του αιδοίου. Η τελευταία χρήση του αφορά και νεότερες γυναίκες που παρουσιάζουν ανισότητα και υποπλασία χειλέων αιδοίου, καθώς και γυναίκες που χρειάζονται αποκατάσταση της όποιας σεξουαλικής δυσλειτουργίας έχει προκύψει από κακή συρραφή και ουλές από γυναικολογικές κολπικές επεμβάσεις και φυσιολογικό τοκετό. Επίσης, αποκαθιστά και την ξηρότητα του κόλπου που οφείλεται σε χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες.

Διάβασε επίσης: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι άντρες για την εμμηνόπαυση

Διάβασε επίσης: Εμμηνόπαυση: Αναγνώρισε τα συμπτώματα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i