Τι νιώθει το μωρό μέσα στην κοιλιά της μαμάς του;

Η μέλλουσα μαμά νιώθει το μωρό να κάνει τούμπες και στροφές, να χτυπάει με μπουνίτσες, γόνατα και κεφάλι τα τοιχώματα της κοιλιάς

future-parents-couple-at-sunset-picture-id866248016 (1)

Η μέλλουσα μαμά νιώθει το μωρό να κάνει τούμπες και στροφές, να χτυπάει με μπουνίτσες, γόνατα και κεφάλι τα τοιχώματα της κοιλιάς… Έχετε αναρωτηθεί, όμως, τι νιώθει το μωρό μέσα στην κοιλιά της μαμάς του; Οι απαντήσεις είναι από έρευνες και ειδικούς και ακόμη και όσες δεν είναι 100% τεκμηριωμένες, είναι σίγουρα ενδιαφέρουσες!

Τι ακούει το έμβρυο;

Έρευνες δείχνουν πως το έσω αυτί είναι το μοναδικό αισθητήριο όργανο που αναπτύσσεται πλήρως πριν από τη γέννησή μας, φτάνοντας στο ενήλικο μέγεθός του στη μέση της εγκυμοσύνης. Έτσι, το μωρό αρχίζει να αντιλαμβάνεται τους ήχους μέσα στη μήτρα γύρω στα μισά του δευτέρου τριμήνου. Για την ακρίβεια, η ακοή του αναπτύσσεται γύρω στην 28η εβδομάδα οπότε και αρχίζει να αντιλαμβάνεται τους ήχους. Πιθανότατα ακόμη δεν μπορεί να ακούσει τη μουσική που ακούτε, ειδικά τις μελωδίες και τους χαμηλούς τόνους, ούτε τις ομιλίες. Καθώς περνούν οι εβδομάδες οι ήχοι αρχίζουν να φτάνουν λίγο πιο καθαρά στα αφτάκια του και ίσως ξεχωρίζει τις φωνές που ακούει συχνότερα: τη δική σας και του συντρόφου σας, ενός αδερφού ή αδερφής.

Προς το τέλος της εγκυμοσύνης, την 35η εβδομάδα, η ακοή του είναι ολοκληρωμένη. Και καθώς τα τοιχώματα της μήτρας και η κοιλιά σας έχουν διασταλεί και έχουν γίνει πιο λεπτά οι ήχοι φτάνουν πιο έντονοι τώρα μέσα στη μήτρα σας. Και αυτό μπορείτε να το καταλάβετε από τις αντιδράσεις του.

Ένας δυνατός και απότομος ήχος, π.χ. ένα δυνατό κορνάρισμα ή ένας συναγερμός, μπορεί να κάνει το μωράκι μέσα στην κοιλιά της μαμάς του να… αναπηδήσει ή να κάνει μια έντονη στροφή ή να κλωτσήσει. Τη στιγμή της γέννησης, το μωρό θα ξαφνιαστεί από τους δυνατούς ήχους και θα αρχίσει να κλαίει. Η ακοή του είναι από την πρώτη στιγμή οξεία και μπορεί να αναγνωρίσει τη φωνή του καθώς και μουσική ή ήχους που άκουγε από τη μήτρα σας ενώ δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην ανθρώπινη ομιλία παρά σε άλλους ήχους και προτιμά τις φωνές σε υψηλούς τόνους όπως είναι οι γυναικείες, διαβάζουμε στο βιβλίο Amazing Baby του Desmond Morris (κυκλοφορεί με τον τίτλο «Το Μωρό μου«, από τις εκδόσεις Ψυχογιός)…

Διάβασε τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i