6 τρόποι που μία χιονισμένη μέρα κάνει καλό στην υγεία σου

Πώς μπορούμε να περάσουμε τις μέρες αυτές για να έχουμε όφελος και στην υγεία μας.

Κακοκαιρία Ελπίδα iStock

Και στην Αττική έφτασε σήμερα η κακοκαιρία, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των κατοίκων της να παραμένει στο σπίτι ή να κάνει τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις. Αποτέλεσμα αυτού; Η παρατεταμένη παραμονή μας στο σπίτι, τις χιονισμένες αυτές ημέρες, μας δίνει και την ευκαιρία να απολαύσουμε πράγματα που δεν έχουμε την ευκαιρία στην καθημερινότητα, όπως το να βγούμε και να απολαύσουμε το χιόνι, να διαβάσουμε ένα βιβλίο στον καναπέ μας, να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε πραγματικά. Και φυσικά, όλα αυτά έχουν θετικό αντίκτυπο και στην υγείας μας. Δες παρακάτω πώς. 

Το παιχνίδι έξω στο χιόνι μπορεί να μετρήσει ως προπόνηση 

Η πεζοπορία ή το παιχνίδι στο χιόνι μπορεί να αναδειχθεί σε μια σοβαρή προπόνηση. Μια ώρα περπάτημα με χιονοπέδιλα, το σκι, η απλή κατασκευή ενός χιονάνθρωπου, η πεζοπορία σε χιονισμένους λόφους — όλα αυτά είναι καταπληκτικοί τρόποι για να ενδυναμώσεις το σώμα και την καρδιά σου και να γίνουν μια ολοκληρωμένη προπόνηση. Επιπλέον, θα γυμναστείς και έξω, κάτι που είναι ακόμα πιο ευχάριστο για εσένα, και υγιές για το μυαλό και το σώμα σου.

Οι χιονισμένες μέρες μάς αναγκάζουν να κάνουμε ένα διάλειμμα

Πολλοί από εμάς δουλεύουμε πολύ, χωρίς να κάνουμε τα απαραίτητα σωματικά και ψυχικά διαλείμματα από την καθημερινότητα. Πρόσφατη έκθεση διαπίστωσε ότι το 53% των Αμερικανών δε χρησιμοποιούν καν, στην πραγματικότητα, όλες τις ημέρες των ρεπό τους. Ωστόσο, το να μην παίρνεις άδεια μπορεί τελικά να βλάψει την παραγωγικότητά σου. Οι χιονισμένες μάς ωθούν να αφιερώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο στον εαυτό μας, λόγω της συνεχούς παραμονής μας στο σπίτι. 

Το να απολαμβάνεις στιγμές είναι καλό για την υγεία σου 

Είτε προτιμάς να περάσεις τη μέρα σου έξω, είτε κουλουριασμένη στον καναπέ σου με ένα καλό βιβλίο και ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα, η απόλαυση για μια μέρα είναι ένα μεγάλο όφελος για την υγεία. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, κόπωση, προβλήματα ύπνου, ακόμη και κατάθλιψη. Αφιέρωσε μια μέρα για να απολαύσεις όλα όσα μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σου και την υγεία σου. Ακόμα και το να χαζεύεις το χιόνι από το παράθυρό σου, είναι μία καλή ιδέα που θα σε χαλαρώσει. 

Ευκαιρία να ασχοληθείς με το μαγείρεμα και να απολαύσεις ένα σπιτικό γεύμα

Το πολύ χιόνι καθιστά βασικά αδύνατη την παραγγελία παράδοσης φαγητού, ενώ παράλληλα η παραμονή στο σπίτι όλη τη μέρα, μας προσφέρει αρκετό ελεύθερο χρόνο για να μαγειρέψουμε και να περάσουμε δημιουργικές στιγμές στην κουζίνα φτιάχνοντας ένα υγιεινό γεύμα. Το μαγείρεμα στο σπίτι, άλλωστε, οδηγεί σε καλύτερες επιλογές τροφίμων και σε μια πιο υγιεινή συνολική διατροφή.

4 χορταστικές σούπες με πάνω από 15 γραμμάρια πρωτεΐνης

Κέικ ολικής άλεσης με ξηρούς καρπούς και λιναρόσπορο - για τέλειο πρωινό

Το να περάσεις τη μέρα σου διαβάζοντας μπορεί να βελτιώσει την υγεία σου

Το "ταξίδι" με ένα καλό βιβλίο έχει τα δικά του αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία. Έρευνες έχουν συνδέσει τη συνήθεια με την πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ και τη μείωση του στρες. Επιπλέον, το διάβασμα μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Κάτσε λοιπόν στις άνετες κουβέρτες σου και απόλαυσε αυτό το προνόμιο που σου δίνει μία τέτοια μέρα. 

Οι μέρες αυτές σε κάνουν να κοιμηθείς περισσότερο 

Το όφελος του ύπνου στην υγεία μας είναι καλά τεκμηριωμένο. Ο καλός ύπνος, μεταξύ άλλων, μπορεί να μειώσει το άγχος, να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε έναν υγιή μεταβολισμό, να αποτρέψουμε τη νόσο του Αλτσχάιμερ, να μας κάνει πιο χαρούμενους και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επιπλέον, ο ανεπαρκής ύπνος όχι μόνο σου στερεί αυτά τα οφέλη, αλλά οδηγεί σε άλλα προβλήματα, όπως απώλεια συγκέντρωσης. Έτσι, ο επαρκής ύπνος μία τέτοια μέρα μπορεί να σου δώσει καλύτερη λειτουργικότητα και να σε αναζωογονήσει. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i