4 πιθανά συμπτώματα καρκίνου του θυρεοειδούς

Η ιστορία της Christina McKnight που μπορεί να εμπνεύσει κι άλλους ανθρώπους, ώστε να μην αμελήσουν τις προληπτικές τους εξετάσεις.

καρκίνος θυρεοειδούς iStock

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει λίγη έστω αγωνία περιμένοντας τα αποτελέσματα μίας σημαντικής ιατρικής εξέτασης. Ωστόσο, γνωρίζοντας πως η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη, τα καθιερωμένα προληπτικά ραντεβού στον εκάστοτε ειδικό αποτελούν υψίστης σημασίας, ειδικότερα αν υπάρχουν πιθανά συμπτώματα. Όσο τρομακτική κι αν ακούγεται η πραγματικότητα, στο κεφάλαιο του καρκίνου η στιγμή της διάγνωσης μπορεί να αλλάξει όλο το παιχνίδι. Αυτό τουλάχιστον συνειδητοποίησε η Christina McKinght από την Οκλαχόμα, η οποία ύστερα από παρότρυνση του συζύγου της επισκέφθηκε έναν γιατρό, ο οποίος διέγνωσε πως έπασχε από καρκίνο του θυρεοειδούς. 

Η ίδια διαγνώστηκε στην ηλικία των 27 ετών, ενώ ήταν υγιής και αρκετά αθλητική. Πρόσφατα, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok μία σειρά από βίντεο, μέσω των οποίων μοιράστηκε την εμπειρία της με τους followers της. Ειδικότερα, η 35χρονη σήμερα McKnight μίλησε για τα συμπτώματα που στην αρχή αγνοούσε, τα οποία όμως προσπαθούσαν να την δείξουν πως κάτι δεν πήγαινε καλά με την υγεία της. Στην αρχή, είχε αποδώσει αυτές τις ενδείξεις στο άγχος που είχε, αφού την περίοδο εκείνη είχε πάρει προαγωγή στη δουλειά της. 

Όπως εξήγησε στο TikTok, τα συμπτώματα αυτά περιελάμβαναν απίστευτη κούραση, σύγχυση στο μυαλό (ομίχλη εγκεφάλου), ξηροδερμία και αδύναμα μαλλιά. Το περίεργο ήταν πως δεν υπήρχε ιστορικό καρκίνου στην οικογένειά της, ενώ η ίδια εκείνη την περίοδο έτρεχε ημιμαραθώνιο και έκανε προπονήσεις crossfit. 

@xtinamcknight My husband literally had to MAKE me go to the doctor because i kept thinking it was just my promotion at work… he could see I was struggling way more than what was normal with all of the symptoms. #thyroidcancersurvivor #thyroidcancer #thyroidectomy #thyroidcancersucks #lifewithoutathyroid #nothyroidgang #nothyroidnoproblem #papillarythyroidcancer #greenscreen ♬ original sound - Lucia 🌙

 

Ο σύζυγός της ήταν εκείνος που την προέτρεψε να επισκεφθεί έναν ειδικό όταν παρατήρησε πως η McKnight είχε χάσει το ενδιαφέρον της για τη γυμναστική, που άλλοτε αγαπούσε. Όμως, η ίδια όπως είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή της απέδιδε το συμβάν και τα υπόλοιπα συμπτώματα στο γεγονός ότι είχε παραμελήσει τον εαυτό της εξαιτίας του στρες της δουλειάς της.

Όταν εντέλει κατάφερε να δει έναν ειδικό, εκείνος αμέσως αναγνώρισε τα συμπτώματα, ενώ ανακάλυψε ένα εξόγκωμα στον λαιμό της, που ούτε η ίδια είχε προσέξει. Ο υπέρηχος και η βιοψία πράγματι επιβεβαίωσαν πως ήταν καρκίνος του θυρεοειδούς. Αν και στην αρχή δεν μπορούσε να το δεχθεί, καθώς δεν ήθελε να υποβληθεί σε αφαίρεση του θυρεοειδούς της, μία δεύτερη γνώμη γιατρού την έπεισε πως αυτό ήταν που έπρεπε να κάνει. Έτσι, το 2014 υποβλήθηκε σε θυρεοειδεκτομή, συνεχίζοντας με μία θεραπεία ιωδίου για να αφαιρέσει εναπομείναντες αδένες.

Σήμερα, 8 χρόνια μετά τη διάγνωση, η McKnight ανεβάζει αυτά τα βίντεο στα social media που αφορούν την περιπέτεια της υγείας της, όχι για να τρομάξει τον κόσμο, αλλά για να βοηθήσεις τους followers της και να τους υπενθυμίσει πως οποιαδήποτε αλλαγή παρατηρήσουν, οφείλουν να την αναφέρουν στον γιατρό τους. 

 

Φυσικά, δεν σημαίνει πως τα συμπτώματα της εξάντλησης και της δυσκολίας συγκέντρωσης μαρτυρούν πως πάσχεις από καρκίνο. Ωστόσο, οφείλεις να "ακούσεις" το σώμα σου και τυχόν σημάδια και σε περίπτωση που οι αλλαγές που παρατηρείς επηρεάζουν την καθημερινότητά σου, οφείλεις να επισκεφθείς ένα ειδικό, ο οποίος θα σε κατευθύνει αναλόγως και θα σου δώσει τις απαντήσεις που χρειάζεσαι. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i