Αγίου Πνεύματος: Γιατί να ξεκινήσεις από τώρα τα μπάνια στη θάλασσα!

Εάν δεν έκανες ήδη την πρώτη σου βουτιά, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε... καλεί στην παραλία. Εάν το σκέφτεσαι να βουτήξεις, διάβασε εδώ πώς η θάλασσα μας κάνει καλό!

θάλασσα κολύμπι χειμώνας istock

Στο Instagram το καλοκαίρι έχει ήδη αρχίσει (!) με πολλές celebrities και μη να έχουν ανεβάσει τις πρώτες φωτογραφίες με μαγιό και δαχτυλάκια μέσα στο νερό. Εάν δεν έχεις βρει ακόμη την ευκαιρία να κάνεις τις πρώτες βουτιές, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι μια εξαιρετική περίπτωση, είτε φύγεις κάποια εκδρομή είτε όχι. Εάν το σκέφτεσαι, θα μοιραστώ εδώ τους λόγους για τους οποίους έχω ήδη κολυμπήσει στην (δροσερή ακόμη για να λέμε την αλήθεια ) θάλασσα της Αττικής. 

Διαβάστε Επίσης

Γιατί και πώς το μπάνιο στη θάλασσα μας κάνει καλό

Θάλασσα και ανοσοποιητικό σύστημα

Το θαλασσινό νερό έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ανοίγει τους πόρους του δέρματος, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να απορροφήσουν μεταλλικά στοιχεία της θάλασσας, ενώ παράλληλα αποβάλουν τις βλαβερές τοξίνες, υπεύθυνες για πολλές ασθένειες. Επίσης,αυξάνει το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα μας, και επομένως την ποσότητα των ωφέλιμων στοιχείων που χρειάζεται το αίμα για να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες. Το ιώδιο που περιέχεται στο θαλασσινό νερό ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος και συγχρόνως τη δραστηριότητα του θυρεοειδούς. Αυξάνει επίσης σημαντικά την ικανότητα του σώματός μας να καταπολεμά τις λοιμώξεις και να σκοτώνει παράσιτα, βακτήρια και μύκητες.

Θάλασσα και αναπνευστικό σύστημα

Το θαλασσινό νερό έχει τη δυνατότητα να ανακουφίζει από τα συμπτώματα της γρίπης ή του κρυολογήματος, αλλά και να θεραπεύσει τη βρογχίτιδα και την ιγμορίτιδα. Η εισπνοή χλωριούχου νατρίου ή θαλασσινού νερού, βοηθά στη χαλάρωση της βλέννας και στη θεραπεία πνευμονικών προβλημάτων.

Θάλασσα και κυκλοφορικό

Το θαλασσινό νερό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ορυκτών. Στην πραγματικότητα, η θαλασσοθεραπεία αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος με την αναπλήρωση βασικών μετάλλων στο σώμα μας, τα οποία έχουν μειωθεί λόγω της έντονης καθημερινότητας, του στρες, της κακής διατροφής και της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i