Oι αλλαγές που θα δεις στο σώμα σου αν κόψεις τους υδατάνθρακες

Μάθε πώς θα γεμίζεις μυς, θα κερδίζεις ενέργεια και θα χάνεις κιλά με μερικές έξυπνες αλλαγές στη διατροφή σου.

τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες iStock

Για έναν νεαρό άντρα αλλά και πολλούς εργένηδες μεγαλύτερης ηλικίας, οι απλοί υδατάνθρακες (όπως εκείνοι που βρίσκονται στα μπισκότα, στις καραμέλες και στα τσιπ) είναι η πρώτη επιλογή τροφής σε μια "δύσκολη" ώρα. Όταν νιώθεις λιγούρα, όταν αισθάνεσαι αγχωμένος, όταν δεν ξέρεις να μαγειρέψεις ένα φαΐ της προκοπής -ή δεν έχεις κάποιον άλλο να το κάνει για σένα- οι απλοί υδατάνθρακες είναι η πιο γρήγορη λύση για να καλύψεις τις επιτακτές εντολές του εγκεφάλου σου για τόνωση και κορεσμό. Το πρόβλημα με τους απλούς και -συνήθως επεξεργασμένους- υδατάνθρακες είναι ότι τους βρίσκεις ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο περίπτερο.

Και, μολονότι γνωρίζεις ότι αυτά τα σακουλάκια γεμάτα ζάχαρη ή αλάτι κάνουν κακό στην υγεία και το βάρος σου, εντούτοις υποκύπτεις στον εθισμό τους.

Σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύει το περιοδικό Time, οι επιστήμονες τονίζουν ότι μπορείς να έχεις ενέργεια υψηλού επιπέδου και μεγάλης διάρκειας καθημερινά πετώντας στα σκουπίδια τους απλούς υδατάνθρακες. Προτείνουν μάλιστα ιδέες για μια ενισχυμένη υδατανθρακική διατροφή από εναλλακτικές και υγιεινότερες πηγές, που δεν απειλούν το σώμα σου με περιττά κιλά ή βαριές ασθένειες, όπως ο διαβήτης και η καρδιοπάθειες.

Δείτε περισσότερα στο gr.askmen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i