1,2 εκατομμύρια 'Ελληνες μπορεί να ζήσουν περισσότερο αν κάνουν αυτό

Τα ακουστικά βαρηκοΐας αποφέρουν τεράστια οφέλη για τα άτομα με απώλεια ακοής βοηθώντας τους να έχουν θετικά αποτελέσματα στη σωματική, κοινωνική, συναισθηματική και ψυχική τους υγεία.

hear istock

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σήμερα υπάρχουν στην Ελλάδα 1,2 εκατ. άτομα με απώλεια ακοής, αριθμός που το 2030 υπολογίζεται ότι θα φτάσει το 1,5 εκατ. και το 2050 τα 1,8 εκατομμύρια. Πόσο σημαντικό είναι για την υγεία σου η σωστή λειτουργία της ακοής σου και πόσο σημαντική είναι η χρήση ακουστικών βαρηκοίας όταν χρειάζονται;

Τι έδειξε νέα μελέτη για τα ακουστικά

Μελέτη δείχνει ότι η διόρθωση της απώλειας ακοής θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου προστατεύοντας τον εγκέφαλο. Σύμφωνα με τη μελέτη οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η αποκατάσταση της απώλειας ακοής μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 24%.

Η Δρ Janet Choi, από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, μελέτησε ιατρικά αρχεία από 9.885 άτομα στις ΗΠΑ και aνέφερε στη μελέτη της: "Βρήκαμε ότι οι ενήλικες με απώλεια ακοής που χρησιμοποιούσαν τακτικά ακουστικά βαρηκοΐας είχαν 24% χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από εκείνους που δεν τα φορούσαν ποτέ και συνέχισε λέγοντας "Αυτά τα αποτελέσματα είναι συναρπαστικά γιατί υποδηλώνουν ότι τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορεί να παίξουν προστατευτικό ρόλο στην υγεία των ανθρώπων και να αποτρέψουν τον πρόωρο θάνατο".

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Lancet Healthy Longevity, χαρακτήρισε την τακτική χρήση για τουλάχιστον πέντε ώρες την εβδομάδα ως την καλύτερη λύση για βελτιωμένη ακοή.

Προηγούμενες μελέτες έχουν βρει ότι η απώλεια ακοής μειώνει τη διάρκεια ζωής, όχι όμως αν χρησιμοποιείς ακουστικά βαρηκοΐας. Οι άνθρωποι με απώλεια ακοής είναι επίσης πιο πιθανό να είναι μοναχικοί, γεγονός που συνδέεται με την κατάθλιψη και αυτό τους οδηγεί στο να πεθαίνουν νεότεροι. Επίσης, η χρήση των ακουστικών επιβραδύνει την εγκεφαλική πτώση καθώς γερνάμε και μειώνει τον κίνδυνο άνοιας.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i