Επίδεσμοι στήριξης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις | Πότε και πού τους χρησιμοποιούμε

Οι επίδεσμοι στήριξης είναι πολύτιμο εργαλείο για όσους έχουν αδύναμες ή τραυματισμένες αρθρώσεις. Αυτός ο οδηγός σου αποκαλύπτει όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

hansplast

Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις στη δουλειά, οι αθλητικές δραστηριότητες και οι συχνές καταπονήσεις δημιουργούν τραυματισμούς που χρειάζονται στήριξη. Μάθε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τους επιδέσμους στήριξης.

Πότε και πού χρησιμοποιούμε τους επιδέσμους στήριξης

Οι τραυματισμοί των αρθρώσεων μπορούν συχνά να αντιμετωπιστούν με έναν επίδεσμο στήριξης είτε για συμπίεση είτε για υποστήριξη. Η ήπια πίεση του επιδέσμου βοηθά στη μείωση του οιδήματος, επομένως μπορεί να βοηθήσει την τραυματισμένη περιοχή να αναρρώσει πιο γρήγορα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χρησιμοποιήσεις έναν επίδεσμο στήριξης, για πρόληψη αλλά και μετά από τραυματισμό. Πιο συγκεκριμένα:

1. Επιστραγαλίδα: Για αδύναμους ή τραυματισμένους αστραγάλους

Μια απροσεξία στο περπάτημα, ένας δρόμος που γλιστράει λόγω βροχής ή μια απότομη σκάλα μπορεί να σε κάνουν να χάσεις την ισορροπία σου και να χτυπήσεις σοβαρά τον αστράγαλό σου. Ένας από τους τραυματισμούς που θα σε "παιδέψουν" είναι και το διάστρεμμα του αστραγάλου σου. Εκτός από πάγο, ανύψωση και ξεκούραση ο τραυματισμένος αστράγαλος χρειάζεται και συμπίεση που η επιστραγαλίδα μπορεί να προσφέρει, περιορίζοντας το οίδημα. Όταν ο σύνδεσμος έχει απλά διαταθεί, ο επίδεσμος στήριξης τον συγκρατεί και συμβάλλει στη γρήγορη ανάρρωση. Επιπλέον η επιστραγαλίδα είναι ιδανική για κακώσεις συνδέσµων των τενόντων, για τη ρευµατοειδή αρθρίτιδα στην ποδοκνηµική καθώς και για εκφυλιστικές παθήσεις στην ποδοκνηµική.

επίδεσμοι στήριξης

2. Περικάρπιο: για αδύναμους ή τραυματισμένους καρπούς

Ο καρπός είναι μια άρθρωση που σ’ αυτήν στηρίζονται οι κινήσεις των δακτύλων και του αγκώνα. Δέχεται καθημερινά φόρτιση και επιβάρυνση από τις κινήσεις γιατί από εκεί περνούν οι τένοντες, οι μύες και τα νεύρα που καταλήγουν στα δάκτυλα των χεριών μας. Οποιαδήποτε βλάβη στο σημείο αυτό αντανακλά στη λειτουργία του χεριού και του αντιβράχιου. 
Πολλές φορές ο πόνος στον καρπό συνοδεύεται από πρησμένα δάχτυλα, δυσκολία στο να σχηματίσεις μια γροθιά ή στο πιάσιμο αντικειμένων, μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα χέρια και τα δάκτυλα, ξαφνικός, απότομος πόνος στο χέρι, πρήξιμο ή ερυθρότητα γύρω από τον καρπό. Επιβάλλεται λοιπόν η στήριξή του με ένα περίκαρπιο που, εκτός από στήριξη, προσφέρει και προστασία κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή της εργασίας ή σε άλλες δραστηριότητες.

3. Επιγονατίδα: για στήριξη σε αδύναμα ή τραυματισμένα γόνατα

επίδεσμοι στήριξης

Το γόνατο είναι μια ευάλωτη άρθρωση στην οποία ασκείται μεγάλη πίεση από απλές καθημερινές δραστηριότητες. Ο πόνος στο γόνατο αποτελεί ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο που επηρεάζει ακομή και τις απλές, καθημερινές σου δραστηριότητες. Μπορεί να προκληθεί από ξαφνικό τραυματισμό, υπερβολική καταπόνηση ή από κάποια πάθηση, όπως η αρθρίτιδα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να ανακουφίσεις τον πόνο στο γόνατο είτε οφείλεται σε πρόσφατο τραυματισμό είτε σε αρθρίτιδα. Η επιγονατίδα μπορεί να στηρίξει την περιοχή του γονάτου.

hansplast

4. Ζώνη Στήριξης Μέσης: Παρέχει προστασία στην περιοχή της μέσης

H μέση είναι το σημείο του σώματος που τραυματίζεται ευκολότερα. Ο πόνος στη μέση είναι ενοχλητικός κι όταν είναι οξύς και δεν σου επιτρέπει να κινηθείς, τότε μία ζώνη στήριξης μέσης μπορεί να βοηθήσει, αφού παρέχει τη μέγιστη δυνατή στήριξη στη μέση και κρατά τη σπονδυλική στήλη στη σωστή θέση.

5. Περιαγκωνίδα για επικονδυλιτίτιδα: για την ανακούφιση του πόνου στον αγκώνα

Η συνεχής και έντονη χειρωνακτική εργασία καθώς και η έντονη αθλητική δραστηριότητα αποτελούν τις κύριες αιτίες της έξω επικονδυλίτιδας, μιας επώδυνης πάθησης, η οποία προκαλεί έντονο πόνο στην εξωτερική επιφάνεια του αγκώνα. Λόγω της συχνής εμφάνισης της πάθησης σε άτομα που ασχολούνται με το τένις, η πάθηση ονομάζεται και Tennis elbow και ανήκει στα λεγόμενα σύνδρομα υπέρχρησης. Εμφανίζεται κυρίως λόγω καταπόνησης του χεριού και είναι αποτέλεσμα των επαναλαμβανόμενων κινήσεων έκτασης του καρπού. Συνήθεις δραστηριότητες αποτελούν χειρωνακτικές εργασίες όπως το βάψιμο ενός τοίχου, η δακτυλογράφηση, η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, η κομμωτική, σπορ που χρησιμοποιούν ρακέτα ή ακόμα και η χρήση μουσικών οργάνων.

Η Περιαγκωνίδα για Επικονδυλιτίτιδα συμβάλλει στη συντηρητική αποκατάσταση επικονδυλίτιδος αγκώνος (έσω/έξω), σε κακώσεις τενόντων-συνδέσμων ενώ βοηθά στην πρόληψη κακώσεων και στην υποστήριξη στις αθλητικές δραστηριότητες.

Πού θα βρεις τους καλύτερους επιδέσμους στήριξης

hansplast

H Hansaplast, προσφέρει άνεση και αποτελεσματικότητα με τους νέους επιδέσμους στήριξης, οι οποίοι κάνουν τη διαδικασία της αποθεραπείας να μοιάζει ευκολότερη. Πρόκειται για μια σειρά προϊόντων, που έχει δοκιμαστεί από μια ομάδα φυσιοθεραπευτών και αθλίατρων, οι οποίοι με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, ενισχύουν την προσπάθεια της Hansaplast να βελτιώνει συνεχώς τα προϊόντα της. 

Με τεχνολογία στήριξης 360° που παρέχει υποστήριξη, προστασία και σταθερότητα και διπλό σύστημα ιμάντων για ανακούφιση από την πίεση. Είναι η λύση για όλους όσους θέλουν να συνεχίσουν να γυμνάζονται χωρίς να έχουν τον φόβο εκ νέου τραυματισμού. Επίσης, περιέχει Trigger Point Pad που βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του καταπονεμένου τένοντα καθώς και Δυναμική Ρυθμιζόμενη Πίεση που μειώνει το υπερβολικό τέντωμα κι ανακουφίζει από τον πόνο. 

Όλοι οι επίδεσμοι, είναι κατασκευασμένοι από θερμοτεχνολογικό υλικό που αυξάνει τη θερμοκρασία για την ενίσχυση της κυκλοφορίας και την επιτάχυνση της αποκατάστασης.

Οι νέοι επίδεσμοι στήριξης από τη Hansaplast είναι εδώ και σε καλύπτουν για μια ζωή χωρίς καμία διακοπή!

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i