Από ποιον καρκίνο κινδυνεύεις εάν τρως αργά το βράδυ;

Είσαι από τους τύπους που τους αρέσει να τσιμπολογούν αργά το βράδυ; Μάθε από ποιον καρκίνο μπορεί να κινδυνεύεις.

γυναίκα τρώει αργά το βράδυ και κινδυνεύει από καρκίνο istock

Υπάρχουν αμέτρητες μελέτες σχετικά με τους κινδύνους του τι τρώμε. Νέα μελέτη ωστόσο βρήκε σχέση μεταξύ του καρκίνου του παχέος εντέρου και του "πότε" τρώμε.

"Θέλαμε να εξετάσουμε αν ο χρόνος που τρώμε επηρεάζει την υγεία μας", δήλωσε η Έδενα Χοσάμπα, επικεφαλής ερευνήτρια και φοιτήτρια ιατρικής στο Ιατρικό Κολλέγιο Rush University στο Σικάγο.

Τρία πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα όταν τρως αργά το βράδυ

Τρεις ώρες πριν κοιμηθείς

Η μελέτη συμπέρανε ότι το φαγητό εντός τριών ωρών πριν την ώρα του ύπνου τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου.

Η μελέτη παρατήρησε 664 άτομα που υποβλήθηκαν σε κολονοσκόπηση, το 42% αυτοαποκαλούνταν έτρωγαν βράδυ. Από αυτή την ομάδα, το 46% είχε μεγαλύτερη πιθανότητα να του εντοπιστεί αδένωμα (μικρός μη καρκινικός πολύποδας) κατά τη διάρκεια της κολονοσκόπησης. Ενώ ο αδένωμα δεν είναι καρκίνος, έως και το 10% αυτών εξελίσσεται σε καρκίνο με την πάροδο του χρόνου.

Ποια είναι η θεωρία πίσω από την έρευνα;

Η θεωρία για το γιατί οι όσοι τρώνε βράδυ έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν αδενώματα είναι η εξής: το φαγητό κοντά στην ώρα του ύπνου μπορεί να διαταράξει τον περιφερικό κιρκαδικό ρυθμό του σώματος. το εσωτερικό ρολόι του σώματος που βρίσκεται στον πεπτικό σωλήνα, όχι στον εγκέφαλο.

Εάν τρως αργά τη νύχτα, ο εγκέφαλός σου πιστεύει ότι είναι νύχτα αλλά το έντερό σου πιστεύει ότι είναι μέρα, δήλωσε η Χοσάμπα σε συνέντευξη στο φετινό συνέδριο Digestive Disease Week στην Ουάσιγκτον.

Ένα πιθανό μειονέκτημα της έρευνας, σύμφωνα με τη Χοσάμπα, είναι ότι ήταν μια παρατηρητική μελέτη, όχι έρευνα ειδικά για το ζήτημα του χρόνου. Αναφέρει επίσης ότι τα άτομα που ερωτήθηκαν κλήθηκαν να θυμηθούν τα γεύματά τους την προηγούμενη ημέρα, και δεν είναι όλες αυτές οι αναμνήσεις ακριβείς.

Έξι τρόποι να σταματήσεις την επιθυμία για φαγητό αργά το βράδυ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i