Αυτές είναι οι τάσεις στην υγεία: προβιοτικά, φυτικές ίνες, βότανα και όλα όσα πρέπει να κάνουμε ΤΩΡΑ!

Η Χαρούλα Μαθιοπούλου - Μπιλάλη μας συστήνει τα 10 πιο σύγχρονα σημεία αναφοράς στη γυναικεία υγεία.

5. Πράσινο τσάι

Ευχαριστούμε τη Χαρούλα Μαθιοπούλου - Μπιλάλη, Bsc MmedSc, μοριακή βιολόγο με εξειδίκευση στη γονιμότητα και υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, επιστημονική διευθύντρια

Bilalis Women’s Health Clinic (www.dbilalis.gr, www.harroulabilali.gr).

1. Μετά τα 25 πρέπει να πραγματοποιείται HPV DNA test. Με αυτό, μια γυναίκα, ακόμα και αν έχει αρνητικό Παπ-τεστ, γνωρίζει αν έχει ενεργό κάποιο από τα στελέχη του ιού των ανθρώπινων κονδυλωμάτων που ευθύνονται για την πλειοψηφία των περιστατικών καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

2 Η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων μοριακής γενετικής δίνει τη δυνατότητα ανάλυσης γονιδίων που οι μεταλλάξεις τους ευθύνονται για αρκετές ασθένειες, όπως τα γονίδια

BRCA 1 και 2 για τον καρκίνο μαστού και ωοθηκών.

6. Φάε υγιεινά σνακ

3 Η ενίσχυση του εντερικού μικροβιώματος με προβιοτικά νέας γενιάς κερδίζει έδαφος, καθώς η υγεία του γαστρεντερικού είναι σημαντική για τη λειτουργία του οργανισμού.

4 Η κατανάλωση φυτικών ινών τοποθετείται στην κορυφή των απαραίτητων διατροφικών στοιχείων. H καθημερινή κατανάλωση 25 γρ. για τις γυναίκες είναι

απαραίτητη για maximum υγεία και ευεξία. Προσοχή όμως στην περίπτωση που προσπαθείς να συλλάβεις, καθώς η υπερκατανάλωση μπορεί να  έχει αρνητικά αποτελέσματα.

5 Μετά την Αμερική, η κρυοσυντήρηση ωαρίων κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις γυναίκες, που, για διάφορους λόγους, κοινωνικούς ή προσωπικούς, αναβάλλουν το ραντεβού τους με τη μητρότητα για αργότερα.

6 Όσον αφορά την αναπαραγωγή και τη γυναικεία υπογονιμότητα, η εξέταση ΑΜΗ, σε συνδυασμό και με άλλες ορμονικές, βιοχημικές και γενετικές εξετάσεις, οδηγεί σε εξατομίκευση των θεραπειών για καλύτερα αποτελέσματα.

7 Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός αντιμετωπίζονται με το σεβασμό που τους αξίζει και το να φέρνεις ένα παιδί στον κόσμο είναι πιο εύκολο, πιο ασφαλές και πιο ευχάριστο. Επεμβατικές διαδικασίες, όπως η αμνιοπαρακέντηση, γίνονται μόνο εφόσον κριθεί απαραίτητο, αφού μη επεμβατικά τεστ, όπως ο έλεγχος Tranquility (μετά τη 10η εβδομάδα κύησης), ανιχνεύει το σύνδρομο Down σε ποσοστό πάνω από 99,9% με μηδενικό ρίσκο για τη μητέρα και το έμβρυο.

8 Η νέα διατροφική τάση περιλαμβάνει τη λήψη ειδικών βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής προσαρμοσμένων στο γενετικό και βιοχημικό προφίλ κάθε ατόμου.

pregnant-sleeping

9 Η λήψη προσαρμογόνων ή ανταπτογόνων βοτάνων, όπως η maca, το ginseng και η rhodiola, που προσαρμόζουν τη δράση τους και ενισχύουν τον οργανισμό ανάλογα με τις ανάγκες του.

10 Δε ξέρω αν είναι trend, μα είμαι σίγουρη πως πάντα θα υπάρχει: η θετική ψυχολογία και η ανάγκη να γνωρίζεις τον εαυτό σου και να σέβεσαι τις ανάγκες του. Και αυτή την αλήθεια και τη δύναμη μόνο μέσα σου θα τη βρεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i