Έχουν βρει το φάρμακο για την πρεσβυωπία; 3 ενδιαφέροντα facts

Μπορεί το φάρμακο για την πρεσβυωπία να είναι σε ερευνητικό στάδιο, η πρεσβυωπία όμως αποτελεί μια διαθλαστική πάθηση των ματιών που θα μας απασχολήσει όλους στη ζωή μας.

γυαλιά πρεσβυωπία tablet Dean Mitchell

Η πρεσβυωπία είναι μια πολύ... δημοκρατική οφθαλμολογική πάθηση. Όλοι (σχεδόν) θα καταλήξουμε να έχουμε μετά από κάποια στιγμή στη ζωή μας. Τα καλά νέα: Σε λίγα χρόνια θα υπάρχει πιθανότατα φάρμακο για την πρεσβυωπία και θα πούμε αντίο στα γυαλιά που θα μας βοηθούν να βλέπουμε τα μικρά γράμματα και να διαβάζουμε τα μηνύματα στο κινητό.

Fact #1

Η πρεσβυωπία μπορεί να συμβεί στον καθένα μας. Ακόμη κι αν δεν έχεις φορέσει ποτέ σου γυαλιά, μετά τα 40 σου είναι πιθανό η κοντινή όραση να αρχίσει να εξασθενεί. Στην αρχή δεν θα έχεις έντονα συμπτώματα, θα δυσκολεύεσαι λίγο με τα πιο μικρά γράμματα και όταν δεν υπάρχει αρκετό φως. Όταν αρχίσεις να τεντώνεις το χέρι για να διαβάσεις το κείμενο που κρατάς, ε, μάλλον θα έχεις πια πρεσβυωπία.

Fact #2

Μπορείς να έχεις πρεσβυωπία και άλλες παθήσεις των ματιών ταυτόχρονα. Συνήθως, οι άνθρωποι με μυωπία αργούν λίγο περισσότερο να αναπτύξουν πρεσβυωπία, οι περισσότεροι όμως δεν τη γλιτώνουν!

Fact #3

Μπορεί να συγχέεις την πρεσβυωπία με την υπερμετρωπία. Οι νεότεροι άνθρωποι συνήθως έχουν υπερμετρωπία. Τα συμπτώματα ανάμεσα σε αυτές τις δύο παθήσεις των ματιών μοιάζουν, αλλά δεν είναι το ίδιο. Και οι δύο δυσκολεύουν την κοντινή όραση, ωστόσο η υπερμετρωπία είναι μια διαθλαστική πάθηση σε αντίθεση με την πρεσβυωπία που σχετίζεται αποκλειστικά με το πέρασμα του χρόνου.

Έχουν βρει το φάρμακο για την πρεσβυωπία;

Η μαγική λέξη: UNR844 

Είναι η ονομασία συνεχιζόμενης μελέτης της εταιρείας Novartis που βρίσκεται στην αρχή της δεύτερης φάσης. Όπως τονίζει ο Νικόλαος Τριπόδης, Global Business Franchise Head Ophthalmology της Novartis, δεν είμαστε ακόμη σε κατάσταση να πανηγυρίζουμε. Ο κύριος Τριπόδης δεν το έθεσε έτσι ακριβώς, αλλά αυτή είναι η ουσία (!), εξηγεί όμως πως είναι πιθανό να σημάνει τη δημιουργία θεραπείας για την πρεσβυωπία. Το φάρμακο θα είναι σε μορφή σταγονών και, απ' ότι λένε προς στιγμή οι ειδικοί, θα χρειάζεται μία εφαρμογή κάθε λίγους μήνες για να διορθωθεί η όραση. Καθόλου κακό!

Διάβασε επίσης: Γονιδιακές θεραπείες: Τα νέα δεδομένα (και τι σχέση έχουν με το αυτοκίνητό σου)

Διάβασε επίσης: Φαγούρα στα μάτια; Τι φταίει, τι μπορείς να κάνεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i