Οι βασικοί λόγοι που κάποιες μέρες πηγαίνεις συνέχεια τουαλέτα

Η ανάγκη για ούρηση κάποιες μέρες είναι πολύ πιο έντονη. Γιατί;

τουαλέτα iStock

Μήπως είσαι το μαύρο πρόβατο της οικογένειας όσον αφορά τα ταξίδια, γιατί ζητάς διαρκώς μία στάση για τουαλέτα ενώ ο σύντροφός σου μπορεί να περάσει όλη την ημέρα χωρίς να την έχει καν επισκεφτεί; "Υπάρχουν πολλοί λόγοι που επηρεάζουν την ανάγκη για ούρηση, αναλόγως με την ηλικία, τη διατροφή, την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείς, τον όγκο και το είδος των υγρών που καταναλώνεις", λέει η Ekene Enemchukwu, Μ.D., ουρολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Stanford.

Ανάγκη για ούρηση; Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες είναι η ηλικία.

Όσο μεγαλώνουμε μπορεί να αυξάνουμε τον κίνδυνο εμφάνισης του "συνδρόμου της υπερδραστήριας κύστης"-το οποίο μπορεί να προκαλέσει πολύ ενοχλητικά προβλήματα συχνότητας και επείγουσας ανάγκης- στη λίστα με τα ιατρικά ζητήματα που μπορεί να μας συμβούν.

Και η διατροφή μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη συχνότητα της ούρησης.

Εκτός από την ποσότητα αυτών που πίνουμε, σημασία έχει και η ποιότητά τους. Ερεθιστικά της ουροδόχου κύστης, όπως τα ανθρακούχα ποτά, τα πικάντικα τρόφιμα, τα όξινα φρούτα, οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, τα σάκχαρα και το αλκοόλ μπορεί να σε κάνουν να τρέχεις σύντομα στην πλησιέστερη τουαλέτα. Ιδιαίτερα τα καφεϊνούχα ποτά ενεργούν πιο γρήγορα σε σχέση με τα υπόλοιπα. "Η καφεΐνη είναι τόσο άμεσα ερεθιστική της ουροδόχου κύστης, ενώ είναι και διουρητική", λέει ο Bilal Chughtai, M.D., επίκουρος καθηγητής Ουρολογίας στο Cornell.

"Κάνει την κύστη σου πιο υπερδραστήρια και παράγει περισσότερα ούρα".

  

Ανάγκη για ούρηση; Φταίει και το άγχος

Αν έχεις επισκεφτεί το γιατρό σου και έχεις αποκλείσει το σύνδρομο της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης ως αιτία, ενώ έχεις περιορίσει και την καφεΐνη, η απάντηση μπορεί απλώς να είναι το άγχος.

"Μερικές φορές, αν είστε ανήσυχοι ή αγχωμένοι, αυτό το γεγονός από μόνο του μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή ευαισθησία της ουροδόχου κύστης", λέει ο Chughtai.

Τι μπορείς να κάνεις; Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να αποτρέψεις τη συνεχή ανάγκη για ούρηση. Εκτός από τις περικοπές στις ερεθιστικές ουσίες της ουροδόχου κύστης, η Enemchukwu προτείνει στους ασθενείς της τεχνικές διατήρησης της ουροδόχου κύστης.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Άσε τη συχνοουρία για τις άλλες γυναίκες   Αν νιώθεις την ανάγκη ούρησης κάθε δύο ώρες, προσπάθησε να την επεκτείνεις σε δύο και μισή και τελικά σε τρεις ώρες.

"Ο στόχος είναι να εκπαιδεύσεις την κύστη σου να κρατάει περισσότερα ούρα με την πάροδο του χρόνου", αναφέρει.

Και φυσικά μπορείς πάντοτε να στηριχτείς στις ασκήσεις Κέγκελ για να το καταφέρεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i