Πώς θα βρεις καθαρή τουαλέτα (και πώς δεν θα ντραπείς να τη χρησιμοποιήσεις) στη δουλειά, το σπίτι του φίλου σου ή το αεροπλάνο!

Πώς θα βρεις καθαρή τουαλέτα στο γραφείο ή στο σπίτι του καινούργιου σου φίλου και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις... διακριτικά; Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν.

toualeta gia kathexrisi

Να ένα θέμα που μας απασχολεί ΟΛΕΣ αλλά δεν το πολυσυζητάμε. Τι πρέπει να κάνεις Α:) Για να βρεις καθαρή τουαλέτα και Β) Για να αντιμετωπίσεις τους δυνατούς θορύβους που θα παραχθούν όταν δεν είσαι στο σπίτι σου. Σκέψου για παράδειγμα όταν βρίσκεσαι στην μικρή τουαλέτα ενός γεμάτου γραφείου ή ενός αεροπλάνου, όπου γνωρίζεις ότι όλοι οι επιβάτες θα σε έχουν δει να περνάς από μπροστά τους για να φτάσεις εκεί...

Και τι πρέπει να κάνεις αν είσαι στο σπίτι ενός άντρα και νιώσεις έναν πόνο στο έντερο; Συμβουλευτήκαμε την ειδικό στην ευγένεια, Patricia Rossi, συγγραφέα του βιβλίου Everyday Etiquette, για το σωστό τρόπο να διαχειριστείς τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις.

Στην τουαλέτα του γραφείου

Τα καλύτερα (light) σνακ για να φας στο γραφείο

Απομακρύνσου όσο μπορείς: Η πιο καθαρή τουαλέτα συνήθως μία πόρτα όσο πιο μακριά μπορείς από αυτές που είναι ήδη γεμάτες, ώστε να έχεις όση περισσότερη διακριτικότητα μπορείς.

«Όσο περισσότερο χώρο έχεις από τους άλλους, τόσο λιγότερο διακριτές γίνονται οι οσμές και οι θόρυβοι», αναφέρει η Rossi.

Τοποθέτησε ένα φύλλο χαρτιού υγείας στην επιφάνεια του νερού: Το χαρτί αποτρέπει την παραγωγή του θορύβου που γίνεται όταν τα κόπρανα χτυπούν την επιφάνεια του νερού.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μικρόβια στο μπάνιο; Δες που κρύβονται

Τράβηξε το καζανάκι πριν και μετά: Εκτός του ότι έτσι κρύβεις ήχους που σε φέρνουν σε αμηχανία, όταν τραβάς το καζανάκι την ώρα που αφοδεύεις, εμποδίζεις τις οσμές να μεταδοθούν σε ολόκληρο το μπάνιο.

Μην πιάνεις κουβέντα και τη συνεχίζεις ενώ.. κάνεις τη δουλειά σου:

Αν νιώθεις την ανάγκη να πας στην τουαλέτα με κάποιο συνάδελφο για να κουβεντιάζετε, ξανασκέψου το. Δεν είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή να συζητήσετε για την επερχόμενη σύσκεψη. Αν κάποιος από τη δουλειά προσπαθήσει να σου πιάσει την κουβέντα εκείνη τη στιγμή, καλύτερα να απαντήσεις: «Θα τα πούμε αργότερα».

Να τσεκάρεις τη λεκάνη για να βεβαιωθείς ότι είναι άδεια:

«Είναι σημαντικό να βρίσκεις αλλά και να αφήνεις πίσω σου καθαρή τουαλέτα! Δε θες να είσαι εσύ εκείνος ο αγενής άνθρωπος που αφήνει την... κατάθεσή του για να τραβήξει το καζανάκι ο επόμενος», λέει η Rossi.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φάρμακα στο ντουλαπάκι του μπάνιου; Ξανασκέψου το

Άφησε το τηλέφωνο στην τσάντα ή στο γραφείο σου:

«Το να μιλάς στο τηλέφωνο ή να στέλνεις μηνύματα, ενώ βρίσκεσαι στο μπάνιο, είναι ανθυγιεινό και καταστροφικό, αν σε αντιληφθούν οι συνάδελφοί σου», τονίζει η Rossi.

Στο σπίτι ενός άντρα με τον οποίο έχεις βγει ραντεβού

Άνοιξε τη βρύση με το νερό: Αν ξεκινήσουμε απότο βασικό, που είναι η καθαρή τουαλέτα, τα υπόλοιπα είναι σχετικά εύκολα! «Ο ήχος του τρεχούμενου νερού είναι αρκετά δυνατός ώστε να καλύψει άλλους ήχους που δε θέλεις να ακουστούν. Επίσης, ο ήχος σε βοηθάει να χαλαρώσεις και να ενεργηθείς ευκολότερα», αναφέρει η Rossi. Το παγωμένο νερό είναι καλύτερο από το ζεστό, επειδή το ζεστό παράγει ατμό, ο οποίος μπορεί να παγιδεύσει τις δυσάρεστες οσμές.

Στο σπίτι ενός άντρα με τον οποίο έχεις βγει ραντεβού

Στο μπάνιο του αεροπλάνου

Κάνε τη δουλειά σου όσο γίνεται γρηγορότερα: Η ουρά για την τουαλέτα του αεροπλάνου μπορεί να είναι μακριά και οι επιβάτες συνήθως έχουν ήδη αυξημένα νεύρα. Να θυμάσαι ότι κανένας δε θέλει να περιμένει πολύ, ενώ εσύ στο θρόνο σου σκέφτεσαι τις διακοπές του καλοκαιριού.

Πώς θα βρεις καθαρή τουαλέτα (και πώς δεν θα ντραπείς να τη χρησιμοποιήσεις) στη δουλειά, το σπίτι του φίλου σου ή το αεροπλάνο! - εικόνα 3

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i