Μικρόβια στο μπάνιο; Δες που κρύβονται

Μικρόβια στο μπάνιο: Που κρύβονται τα περισσότερα μικρόβια στο χώρο της τουαλέτας και τι μπορείς να κάνεις για να τα εξολοθρεύσεις.

νιπτήρας μπάνιο ντουλαπάκι τουαλέτα kertlis

Τα μικρόβια αγαπούν το μπάνιο. Mε την υγρασία, τους υδρατμούς και την τουαλέτα, το μπάνιο αποτελεί το δωμάτιο με το μεγαλύτερο κίνδυνο παρουσίας μικροβίων. Δες τα αγαπημένα τους σημεία συγκέντρωσης και ποιες κινήσεις θα τα κρατήσουν μακριά για να έχεις υγιεινό και καθαρό σπίτι.

Που κρύβονται τα μικρόβια στο μπάνιο: Στην κουρτίνα

Η κουρτίνα του μπάνιου μένει πολλές ώρες νωπή και αυτό ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων και βακτηρίων. Αρχικά, επίλεξε με προσοχή το υλικό της, γιατί πλαστικές ύλες όπως το βινίλιο (PVC) χαρακτηρίζονται ως καρκινογόνες, ενώ απελευθερώνουν βλαβερά χημικά με τη βοήθεια της θερμότητας. Η υφασμάτινη κουρτίνα, αν και δίνει έναν αέρα κομψότητας, δεν είναι τόσο βολική αφού βρέχεται και στεγνώνει δύσκολα. Για να μην καταστραφεί από την υγρασία, διάλεξε ένα συνθετικό ύφασμα που να στεγνώνει εύκολα ή μια μείξη συνθετικού με βαμβακερό. Μην ξεχνάς μετά το μπάνιο να βγάζεις το κάτω μέρος της έξω από την μπανιέρα και να την τεντώνεις ώστε να στεγνώνει καλά. Επιπλέον, πλένε την τακτικά στο πλυντήριο στη μέγιστη θερμοκρασία που αναγράφεται στην ετικέτα της.

Που κρύβονται τα μικρόβια στο μπάνιο: Στο «τηλέφωνο» του ντους

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στις ΗΠΑ εξέτασαν τηλέφωνα-ντους και βρήκαν ότι το 30% από αυτά είχαν ένα μυκοβακτηρίδιο που μπορεί να προκαλέσει μια μορφή πνευμονίας. Eπιπλέον, διαπίστωσαν ότι τα πλαστικά τηλέφωνα φιλοξενούσαν περισσότερα μυκοβακτηρίδια από τα μεταλλικά. Φρόντισε να πλένεις προσεκτικά το τηλέφωνο του ντους με απολυμαντικό υγρό και να το αντικαθιστάς δύο φορές το χρόνο.

Που κρύβονται τα μικρόβια στο μπάνιο: Στις πετσέτες

Είναι η αγαπημένη «φωλιά» των βακτηρίων και της μούχλας, αφού η υγρασία είναι η καλύτερή τους φίλη! Αγόραζε πάντα βαμβακερές πετσέτες και φρόντιζε να τις αλλάζεις δύο φορές την εβδομάδα, να τις πλένεις τουλάχιστον στους 60 βαθμούς και να τις σιδερώνεις – πάντα!

Που κρύβονται τα μικρόβια στο μπάνιο: Στο χαλάκι

Το νερό που απορροφάται από το χαλάκι του μπάνιου και μένει εγκλωβισμένο εκεί αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για τη δημιουργία μούχλας ή αποικιών από ακάρεα. Αγόρασε ένα χαλάκι που να πλένεται, φρόντιζε να το τινάζεις και να το απλώνεις μετά το μπάνιο σου για να στεγνώσει. Επίσης, άλλαζέ το μια φορά την εβδομάδα.

Που κρύβονται τα μικρόβια στο μπάνιο: Τα «ύπουλα» σημεία

Ο μοχλός για το καζανάκι, τα χερούλια της πόρτας και της βρύσης, τα πλακάκια γύρω από το νιπτήρα και οι κρεμάστρες για τις πετσέτες μαζεύουν μικρόβια. Καθάριζε και αυτές τις επιφάνειες με απολυμαντικό διάλυμα κάθε φορά που καθαρίζεις το μπάνιο.

Διάβασε επίσης: Υγιεινό και καθαρό σπίτι: Οι κανόνες για να διώξουμε (σίγουρα) τα μικρόβια από κάθε σημείο του σπιτιού

Διάβασε επίσης: Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις σεντόνια, πετσέτες, να πλένεις το νεροχύτη ή τις κουρτίνες σου;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i