Να αφαιρέσω το τατουάζ μου; Τι σχέση έχει με την υγεία του δέρματος;

Έχεις τατουάζ και ανησυχείς για την υγεία του δέρματός σου; Θέλεις να το αφαιρέσεις αλλά δεν ξέρεις αν μπορείς; Σου έχουμε όλες τις απαντήσεις. 

Μπορεί κάποια στιγμή στη ζωή σου να επιθυμούσες ένα τατουάζ. Τώρα μπορεί αυτό το ίδιο τατουάζ να μη σου αρέσει, να μη σε εκφράζει ή να αποτελεί πρόβλημα για την εργασία που έχεις επιλέξει να κάνεις. Μπορείς όμως να το αφαιρέσεις; Τι σχέση έχει η αφαίρεσή του με την υγεία του δέρματος;

Πώς μπορώ να αφαιρέσω το τατουάζ μου;

Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να αφαιρέσουν το τατουάζ τους. Όμως, οι περισσότεροι έχουν την ανησυχία μήπως αντικαταστήσουν το τατουάζ τους με κάποια ουλή ή σημάδι. Σίγουρα, θα ήθελαν το δέρμα τους να επανέλθει στην προ τατουάζ εποχή. Είναι όμως κάτι τέτοιο εφικτό; Γίνεται να αφαιρέσεις το τατουάζ σου και το δέρμα σου να μοιάζει σα να μην το είχες κάνει ποτέ;

Η απάντηση είναι ναι και η μέθοδος είναι το PICO LASER, η εφαρμογή του οποίου γίνεται στα δερματολογικά κέντρα IQ Skin Clinics, τα οποία βρίσκονται υπό την επιστημονική διεύθυνση του δερματολόγου και συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD) Dr. Χριστόφορου Tzερμιά. Η αφαίρεση των τατουάζ με τη μέθοδο PICO LASER είναι εύκολη, γρήγορη και ανώδυνη. Είναι η πιο εξελιγμένη μέθοδος που υπάρχει σε αυτή την κατηγορία και μάλιστα έχει μεγάλες διαφορές από το προηγούμενο Q- Switched Laser, τόσο σε σχέση με τον τρόπο δράσης, αφού το PICO LASER έχει πολύ συντομότερη διάρκεια παλμού, όσο και ως προς τα αποτελέσματα, αφού τώρα χρειάζονται λιγότερες συνεδρίες.

Η αφαίρεση τατουάζ με τη μέθοδο PICO LASER δεν αφήνει ουλές και σημάδια, ενώ είναι ικανή να διορθώσει τυχόν βλάβες που έχουν προκύψει από προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες αφαίρεσης τατουάζ!

Για ποια τατουάζ είναι κατάλληλη η μέθοδος PICO LASER;

Η μέθοδος PICO LASER μπορεί να αφαιρέσει όλα τα χρώματα των τατουάζ και είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος. Μπορεί να αφαιρέσει οποιοδήποτε τατουάζ με ακρίβεια και ασφάλεια μέσα σε λίγες μόνο συνεδρίες σύντομης διάρκειας.

Η εφαρμογή του λέιζερ είναι ανώδυνη, καθώς προηγείται χρήση αναισθητικής κρέμας τοπικά στο σημείο της θεραπείας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των συνεδριών δεν είναι ίδιος για όλους, καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο παράγοντες όπως το μέγεθος του τατουάζ, η ανατομική περιοχή στην οποία βρίσκεται, αλλά και ο τύπος του δέρματος.

Τι σχέση έχει το τατουάζ με την υγεία του δέρματος;

Τα τατουάζ από τη φύση τους δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία, εάν γίνονται με βάση τα σωστά πρωτόκολλα υγιεινής. Παρόλα αυτά, εάν ένα μεγάλο μέρος του δέρματός μας καλύπτεται από ένα τατουάζ, τότε δεν μπορούμε να παρατηρήσουμε με ακρίβεια τις αλλαγές που γίνονται στο δέρμα μας.

Για παράδειγμα, εάν το τατουάζ είναι σκούρο και το δέρμα εκτεθεί στην ηλιακή ακτινοβολία, υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργηθούν βλάβες -δυσπλαστικοί ή άτυποι σπίλοι ή και μελανώματα, τα οποία μάλιστα μπορεί να μη γίνουν άμεσα ορατά εξαιτίας του ίδιου τατουάζ! Οπότε εάν έχετε αποφασίσει να αφαιρέσετε το τατουάζ σας, τότε αυτό είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics, πριν από την εφαρμογή, πραγματοποιείται πλήρης δερματολογική εξέταση, αλλά και λεπτομερειακή ψηλάφηση της περιοχής, έτσι ώστε να εντοπιστούν τυχόν ουλές ή κάποιος άτυπος σπίλος, δυσπλαστικός σπίλος ακόμη και μελάνωμα.

Ευχαριστούμε τον Dr. Χριστόφορο Τζερμιά, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο εξειδικευμένο στα LASER, Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD), Επιστημονικό Διευθυντή των IQ Skin Clinics (Intensive Quality Skin Clinics)(www.iqskinclinics.comwww.tzermias.gr)

Διάβασε επίσης: Το τατουάζ αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος;

Διάβασε επίσης: 20 τατουάζ στα δάχτυλα για γυναίκες (οι πιο πρωτότυπες ιδέες!)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i