«Πιες νερό» - αλλά ποιο νερό; Και πού «κολλάει» ο Λευτέρης Λαζάρου και το ΘΕΟΝΗ;

Αυτή τη συμβουλή υγείας την τηρώ: Πίνω πολύ νερό. Τώρα που έμαθα περισσότερα, έχω αποκτήσει και «αγαπημένο» νερό.

νερό nensuria

Ως health editor διψάω για καινούργιες γνώσεις και ακούω κάθε συμβουλή υγείας με προσοχή. Και στο media trip που θα σου περιγράψω γνώρισα το φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ και ξεδίψασα, μεταφορικά και κυριολεκτικά, νιώθοντας με κάθε σταγόνα νερό πως κάνω ένα δώρο στον οργανισμό μου.

Μια πηγή στα 1.100 μέτρα των Αγράφων

Μια φυσική πηγή στα 1100 μέτρα στα Άγραφα αποτέλεσε την αφετηρία για τη δημιουργία του μεταλλικού νερού ΘΕΟΝΗ. Ναι, με «ο» γιατί ο Πρόεδρος της εταιρίας ΑΗΒ ΓΡΟΥΠ που το εμφιαλώνει, Δημήτρης Τσέλιος, θέλησε να τιμήσει την αρχική γραφή του ονόματος της πηγής, που πιθανότατα σχετιζόταν με κάποιο μυθικό πλάσμα των νερών.

To νερό ΘΕΟΝΗ πηγάζει σε μία ιδιαίτερη περιοχή στην οροσειρά των Αγράφων, η οποία χαρακτηρίζεται από ειδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Αναβλύζει φυσικά σε υψόμετρο 1100 μέτρων ακριβώς στην καρδιά μιας ανέγγιχτης από τον άνθρωπο φύσης και εμφιαλώνεται στην πηγή. Το παρθένο δάσος και γενικότερα η ευρύτερη φύση που περικλείει την περιοχή, προσδίδει και διασφαλίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νερού ΘΕΟΝΗ ως προς την υψηλή ποιότητα και την ιδιαίτερη γεύση. Ο παραπάνω συνδυασμός το καθιστά δε ένα φυσικό μεταλλικό νερό με εξαιρετική σύνθεση. Οι παραπάνω λόγοι συνηγόρησαν στο να είναι σήμερα το πιο βραβευμένο ελληνικό νερό στον κόσμο με 20 βραβεία σε Διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας και γεύσης. Με αυτά περίπου τα λόγια, ο Δημήτρης Τσέλιος και οι συνεργάτες του μας καλωσόρισαν στο «σπίτι τους» στα Άγραφα.

Πεσμένα φύλλα, ο ήχος των νερών που τρέχουν και οι μυρωδιές της φύσης μόνο θετικά σε προδιαθέτουν για όλα όσα συμβαίνουν στο εργοστάσιο εμφιάλωσης του ΘΕΟΝΗ.

Ένα ποτήρι νερό, αλλά τι νερό;

Στο πλαίσιο της παρουσίασης που έγινε από την ομάδα του ΘΕΟΝΗ σε εκπροσώπους του τύπου, την προσοχή μου τράβηξαν τα λόγια του Ευάγγελου Τρωγάδη, MSc Chemical Engineer, Quality Expert. Εκτός από το γεγονός ότι το νερό εμφιαλώνεται στην πηγή, που από μόνο του είναι σημαντικό -και σπάνιο, να συμπληρώσω- ο κ. Τρωγάδης μίλησε περισσότερο για την αλκαλικότητα του νερού και τα οφέλη της για την υγεία.

«Μιλώντας για τα φυσικά και χημικά χαρακτηριστικά του νερού, το ΘΕΟΝΗ διακρίνεται για το pH του με τιμή 8. Το pH μπορεί να λάβει τιμές από 0 έως 14 και είναι ο δείκτης οξύτητας του νερού. Η τιμή 8 καθιστά το ΘΕΟΝΗ ένα αλκαλικό νερό γεγονός που μπορεί να έχει γενικά πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, το αλκαλικό pH μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις σε οξειδωτικές και σχετικές με το στρες παθήσεις όπως ο διαβήτης, η αρτηριοσκλήρωση, νευροεκφυλιστικές παθήσεις, καρκίνος και παρενέργειες από αιμοδιάλυση. Επίσης αποτοξινώνει, εξουδετερώνει, ενυδατώνει και αλκαλοποιεί το ανθρώπινο σώμα.

Η σχετικά χαμηλή του σκληρότητα (113mg/L) και η χαμηλή περιεκτικότητα σε Νάτριο (1,2 mg/L), η οποία είναι από τις χαμηλότερες καταγεγραμμένες στην αγορά, συνεισφέρουν στην διατήρηση της καλής υγείας του ανθρώπινου οργανισμού. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της υψηλής πρόσληψης νατρίου και αρτηριακής υπέρτασης, ζήτημα το οποίο είναι αντικείμενο πληθώρας επιστημονικών ερευνών. Επιπλέον, ο συνδυασμός σκληρού νερού με υψηλή περιεκτικότητα σε Νάτριο, δεν ενδείκνυται για τις ευαίσθητες κατηγορίες πληθυσμού όπως τα παιδιά, τα οποία χρειάζονται άμεση και καλύτερη ενυδάτωση, μη κατακράτηση υγρών, και καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και των νεφρών».

«Πιες νερό» - αλλά ποιο νερό; Και πού «κολλάει» ο Λευτέρης Λαζάρου και το ΘΕΟΝΗ; - εικόνα 2

Το νερό ΘΕΟΝΗ... στο πιάτο μας

Ευφημισμός; Κατά κάποιον τρόπο! Μετά την επίσκεψη στο εργοστάσιο, φτάσαμε στην πλατεία του χωριού Βατσουνιά όπου θα απολαμβάναμε το φαγητό μας κάτω από τη σκιά των πλατανιών. Κι εκεί μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Ο αγαπημένος μας σεφ, ο Λευτέρης Λαζάρου είχε φορέσει την ποδιά του και τα σκεύη είχαν πάρει φωτιά!

Δημήτρης Τσέλιος - Λευτέρης Λαζάρου: Σφίγγουν τα χέρια και υπογραμμίζουν τη νέα σημαντική συνεργασία τους.

Ο Λευτέρη Λαζάρου, πριν αρχίσει να ετοιμάζει ένα carpaccio λαβράκι με ζελέ σόγιας, φτιαγμένο με νερό ΘΕΟΝΗ, τόνισε τη σπουδαιότητα χρήσης ενός ποιοτικού φυσικού μεταλλικού νερού και στη μαγειρική. Με αφορμή αυτή τη δημοσιογραφική συνάντηση, ο Λευτέρης Λαζάρου ανακοίνωσε την έναρξη μιας πολλά υποσχόμενης συνεργασίας με το ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό, που στόχο έχει να αναδείξει τη μοναδική ποιότητα του νερού σε εξειδικευμένο αλλά και ευρύ κοινό.

«Πιες νερό» - αλλά ποιο νερό; Και πού «κολλάει» ο Λευτέρης Λαζάρου και το ΘΕΟΝΗ; - εικόνα 4

«Είναι γνωστή η αγάπη μου για τα ελληνικά προϊόντα, είναι γνωστό το πόσο έχω υποστηρίξει την Ελλάδα. Θέλω να συγχαρώ τους ανθρώπους της εταιρίας που αξιοποίησαν και ανέδειξαν την περιοχή των Αγράφων, η οποία μας δίνει αυτό το κορυφαίο προϊόν και υπόσχομαι πολλές δημιουργικές ενέργειες στο μέλλον για την ανάδειξη του πιο βραβευμένου ελληνικού νερού στον κόσμο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να εκπροσωπήσω ένα προϊόν με τόσες βραβεύσεις, ένα προϊόν που πραγματικά αξίζει την κατάθεση της καρδιάς μου. Και θα ήθελα να γνωρίζετε ότι έχει γίνει ένα «λάθος»… Δεν είναι 20 τα βραβεία του ΘΕΟΝΗ, είναι 21... Γιατί το λέει ο σεφ της καρδιάς σας!»

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i