Ρινοπλαστική: 3 ερωτήσεις και απαντήσεις από την ειδική ρινοχειρουργό

Οι εξελίξεις στις τεχνικές της ρινοπλαστικής κάνουν την επέμβαση πολύ πιο εύκολη και ουσιαστικά ανώδυνη.

beautiful-woman-with-makeup-picture-id847698422

Από τη δρα Ειρήνη Μάντζαρη, MD, PhD, ειδική ρινοχειρουργό, διευθύντρια Τμήματος Λειτουργικής Ρινοπλαστικής, Κλινική «Ιασώ», (orlplastic.gr).

Σε αντίθεση με όσα πιστεύουμε, η ομορφιά δεν κρύβεται σε συγκεκριμένες διαστάσεις χαρακτηριστικών, αλλά στις αναλογίες και στο αρμονικό ταίριασμα αυτών μεταξύ τους. Η εξωτερική ομορφιά είναι ζήτημα αρμονίας των επιμέρους χαρακτηριστικών. Η μύτη, κυριαρχώντας στο κέντρο του προσώπου, διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο προβάλλονται τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

«Πώς μπορεί κάποιος μη ειδικός να αναγνωρίσει τη μύτη που “αδικεί” το πρόσωπο;»

Ο υποψήφιος ασθενής, φθάνοντας στο ιατρείο, έχει ήδη εντοπίσει ότι η εικόνα της μύτης του διαταράσσει την ομορφιά και την έκφραση του προσώπου του. Εμείς το επιβεβαιώνουμε, ακούμε προσεκτικά τις προσδοκίες του και προσφέρουμε τη μύτη που θα δείχνει το πρόσωπο πιο αρμονικό, ομορφότερο, με πιο γλυκιά έκφραση, σε λίγες μόνο ημέρες. Η ιδανική μύτη είναι κάτι εξατομικευμένο και όχι ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Ο έμπειρος και εκπαιδευμένος ρινοχειρουργός, αφού αναγνωρίσει τα ιδιαίτερα ανατομικά χαρακτηριστικά του ασθενούς, θα του προσφέρει τη μύτη που του ταιριάζει απόλυτα. Μια «νέα» μύτη που θα αναπνέει καλύτερα από ποτέ.

«Διορθώνονται ταυτόχρονα και τα λειτουργικά προβλήματα της μύτης;»

Φυσικά! Γι’ αυτό η λειτουργική ρινοπλαστική χαρακτηρίζεται ως επέμβαση διπλού χαρακτήρα. Διορθώνονται η εμφάνιση της μύτης μαζί με όλα τα λειτουργικά προβλήματα (στραβό διάφραγμα, υπερτροφικές κόγχες, ρινικοί πολύποδες, υπνική άπνοια). Μετά την επέμβαση έχουμε μια όμορφη μύτη που αναπνέει ελεύθερα και αναδεικνύει το πρόσωπο φυσικά.

«Είναι επώδυνη η μετεγχειρητική αποκατάσταση;»

Σε αντίθεση με τη γενικότερη πεποίθηση, η ρινοπλαστική είναι ένα ανώδυνο χειρουργείο και πλέον οι σύγχρονες χειρουργικές μέθοδοι έχουν καταφέρει να περιορίσουν εντυπωσιακά –έως και να εξαλείψουν– τις μετεγχειρητικές εκχυμώσεις και το οίδημα γύρω από τα μάτια. Ο εξωτερικός νάρθηκας που εφαρμόζεται στο τέλος της επέμβασης παραμένει για 10 περίπου ημέρες, δεν πονά και δεν περιορίζει τον ασθενή. Αμέσως μετά την αφαίρεση του νάρθηκα, η μύτη δεν αναγνωρίζεται ως προσφάτως χειρουργημένη από τους εξωτερικούς παρατηρητές. Φαίνεται όμορφη και φυσική, σαν να γεννήθηκες με αυτήν!

Διάβασε επίσης: Όνειρα γλυκά (χωρίς ροχαλητά): Πώς το ροχαλητό επιδρά στην υγεία μας

Διάβασε επίσης: Δεν κοιμάσαι καλά; Ανακάλυψε 4 πιθανές αιτίες και τι να κάνεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i