Υγεία πάνω απ’ όλα στα 20, τα 30, τα 40! Στα 20 πιες γάλα, στα 30 κάνε γιόγκα και άλλα τρικ για κάθε ηλικία

Απλά tips για να έχεις καλή υγεία και φυσική κατάσταση σε κάθε ηλικία!

05.10.2016

Γράφει: Τάνια Ζερβού

εχεις διαβασει

Υγεία πάνω απ' όλα στα 20, τα 30, τα 40! Στα 20 πιες γάλα, στα 30 κάνε γιόγκα και άλλα τρικ για κάθε ηλικία

Υγεία πάνω απ’ όλα. Κάθε ηλικία έχει τις δικές της προκλήσεις και τις δικές της απαιτήσεις σε όλους τους τομείς –και η υγεία μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Να μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχεις για υγεία πάνω απ’ όλα…

Στα 20:

Συνέχισε να πίνεις το γάλα σου. Νομίζεις ότι επειδή η εποχή που η μαμά σου έτρεχε πίσω σου κρατώντας την κούπα έχει περάσει, δεν χρειάζεται πια να πίνεις γάλα; Κι όμως. Τα οστά σου εξακολουθούν να έχουν ανάγκη από μια καθημερινή δόση ασβεστίου και βιταμίνης D. Εάν δεν σου αρέσει το γάλα, μπορείς να το αντικαταστήσεις με γιαούρτι και τυρί. Φρόντισε να καταναλώνεις 4-5 μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα, ώστε να συμπληρώνεις τα 1.000 mg ασβεστίου που χρειάζεσαι.

Πάρε προφυλάξεις στο σεξ. Κάνοντας σεξ χωρίς προφυλακτικό εκτίθεσαι σε όλες τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες που μπορεί να έχει όχι μόνο ο σύντροφός σου αλλά και όλες οι άλλες γυναίκες με τις οποίες έχει συνευρεθεί ερωτικά. Εκτός από έρπη, AIDS, γονόρροια και άλλες ασθένειες που μεταδίδονται με το σεξ, η άρνηση του προφυλακτικού μπορεί να οδηγήσει και σε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, γι’ αυτό φρόντισε να παίρνεις κάθε φορά τα μέτρα σου!

Πρόσεχε τον ήλιο. Όσο όμορφη κι αν σε κάνει να νιώθεις το καλοκαιρινό μαύρισμα, να ξέρεις ότι η ηλιοθεραπεία είναι πολύ επικίνδυνη για την υγεία σου. Ο καρκίνος του δέρματος είναι από τις πιο συχνές μορφές της ασθένειας στους νέους ενήλικες. Γι’ αυτό απόφυγε να εκτίθεσαι στις ακτίνες του ήλιου από τις 10 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι, βάζε πάντα αντηλιακό και πες «όχι» στο solarium. Εάν θέλεις να δείχνεις μαυρισμένη, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα self tanning.

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece